Terhi Tarkiainen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Historiallista chick-litiä 1700-luvulla ja vampyyrikomediaa 2000-luvulla. Vuosia kolusin erilaisia kirjoittajakursseja mm. työväenopistossa ja Kriittisessä korkeakoulussa ja kirjoittelin scifi- ja fantasianovelleja. Vasta pari vuotta sitten uskaltauduin tarjoamaan kustantajalle pitkään työstämääni käsikirjoitusta aikuisten romaanista, jossa kansalaissodasta graduaan vääntävä historianopiskelija saa lahjaksi ikioman vampyyrimiehen. Tästä sekasikiöstä kuoriutui lopulta esikoiskirjani Pure mua, joka ilmestyi syksyllä 2018.

Pure mua -kirjasta sanottua:

”Tää on jotenkin samallalailla hyvä, kuin ne ruuat joihin sotket vähän kaikkee kaapin perältä, ja lopputulos on kummallinen, mutta loistava.” -Riitta H., Goodreads.com

”Pure mua taitaa olla elämäni suurin kirjayllättäjä: oletin inhoavani teosta, mutta menetinkin sydämeni sille.” -Tuntematon lukija -blogi

Parhaillaan kirjoitan syksyllä 2020 ilmestyvää Kitty-romaania, jota voisi luonnehtia historialliseksi chick-litiksi. 1740-luvun Lontooseen sijoittuva tarina kertoo apteekkarintyttärestä, joka päättää kostaa häntä satuttaneelle miehelle, mutta rakkaus sotkee ikävästi hyvät tappotuumat. Romanttiseen juoneen on sekoitettu runsaasti seikkailua ja ripaus mustaa huumoria.

Mitä teen vierailulla?

Karjalainen kun olen, puhun paljon ja mielelläni, etenkin kuoppaisesta tiestäni kirjailijaksi, kirjoittajakoulutuksesta, omien kirjojeni synnystä ja aihepiiristä (toistaiseksi joko 1700-luvun lääketieteestä ja kaunokirjallisuudesta tai vampyyreista populaarikulttuurissa 90-luvulta nykypäivään) sekä yleisesti lukemisen merkityksestä.

Kirjoitan viihdyttääkseni ja pyrin saamaan myös kuulijani viihtymään. Olisi hienoa voida innostaa joku lukemaan (enemmän tai ylipäätään), mutta pelkkä kuulijoiden kanssa vietetty hauska hetki ja yhteiset naurut tekevät minut onnelliseksi.

Koulutukseltani olen historioitsija, mutta vaikka kirjoissani sivutaan oikeita tapahtumia, en kirjoita saati puhu historiaa vaan pelkkää palturia.

Tuotanto

Pure mua, Tammi 2018
novelleja Portti-, Tähtivaeltaja- ja Kosmoskynä-lehdissä 2009-2017