Otso Sillanaukee

 Otso Sillanaukee Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Toimintaan inspiroivia esiintymisiä kestävästä kehityksestä ja kiertotaloudesta niin yksilön, yrityksen kuin yhteiskunnan näkökulmasta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen esikoistietokirjailija, ja kirjoitusurallani olen keskittynyt jätteettömyyden, kestävän kehityksen ja kiertotalouden teemoihin. Näkökulminani on lähtökohtaisesti toiminut yksilön rooli yhteiskunnallisen muutoksen vauhdittajana, mutta myös yritysten ja politiikan rooli sen aikaansaamisessa ovat vuosien varrella nousseet vahvemmin esiin. Lähestyn kestävää kehitystä hyvinvointinäkökulmasta: ihmisen ja ympäristön pitää voida hyvin ilman, että tulevien sukupolvien mahdollisuutta hyvinvointiin vaarannetaan.

Olen esiintynyt festareilla, kirjatapahtumissa sekä seminaareissa. Olen pitänyt asiantuntijaluentoja yrityksille ja yliopistoille, sekä pitänyt puheita ja luentoja verkon välityksellä.

Teen suurimman osan kirjoittamisesta somessa Instagramin puolella nimimerkillä @nollahukka. Kanavallani puhun yllä mainituista teemoista.

Mitä teen vierailulla?

Miten elää niin, että vuoden sekajätteet mahtuvat 0,5l hillopurkkiin? Näin kulutat kestävämmin. Millainen on tulevaisuuden kestävä muoti- ja tekstiilijärjestelmä? Miltä kiertotalous näyttää arjessa? Tässä muutamia otsikoita pitämistäni luennoista. Puhun mielelläni yksilön roolista yhteiskunnallisen kestävän muutoksen vauhdittamisessa arkisten esimerkkien avulla. Yritys ja yhteiskuntatason teemat luonnistuvat myös ja otan niihin mielelläni yksittäisen toimijan näkökulman tekemään aiheesta helpommin käsiteltävän.

Tarjoa tilaajalle näkökulman kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen arkisesta näkökulmasta ja vinkkejä siihen, mitä jokainen voi tehdä kestävämmän tulevaisuuden yhteiskunnan rakentamisen eteen tinkimättä hyvinvoinnista ja elämänlaadusta. Lähestyn asioita mahdollisuuksien kautta ja ratkaisuhakoisesti – syyttämällä ja sormea heiluttamalla harvemmin saadaan aikaan kestävää muutosta!

Tuotanto

Esikoiskirjani Zero Waste – jäähyväiset jätteille, 2018, Kustantamo S&S