Jaakko Markus
Seppälä

 Jaakko Markus Seppälä

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Tarinani alkaa Raahesta, jossa synnyin armon vuonna 1983. Jonkin on täytynyt vinksahtaa päässäni, koska a) innostuin jo ala-asteikäisenä kirjoittamisesta, b) villiinnyin samoihin aikoihin scifistä, c) asetuin sittemmin asumaan Ouluun ja ryhdyin ohjelmistosuunnittelijaksi. Esikoisromaanini Lemen ilmestyi keväällä 2015. Se edustaa yhtä tieteiskirjallisuuden herkullisimmista suuntauksista – kyberpunkia. Tätä ennen novellejani on julkaistu eri tieteis- ja fantasiagenren lehdissä.

Olen sekä kirjailijana että lukijana eskapistinen. Minua kiehtoo vierailla, tähän maailmaan kuulumattomilla asioilla leikittely. Eniten arvostan vahvaa tunnelmaa, joka syntyy ihmisen kohdatessa ympäristön, jota ei voi täysin selittää. Strugatskin veljesten Stalker on ihana.

Mitä teen vierailulla?

Minua saa haastatella, mutta löydän jutun juurta yksinkin. Kertoilen mielelläni sekä teoksistani että kirjailijan elämän käytännön asioista. Yksi minulta eniten kysytyistä kysymyksistä on se, että miten löydän aikaa, inspiraatiota ja jaksamista kirjoittaa päivätyöni ohessa. Minulla on antaa aiheesta vihje jos toinenkin! Osaan varmasti myös valottaa maamme scifi/kauhu/fantasiakenttää, mikäli kuulija haluaa perehtyä näihin genreihin tarkemmin.

Viime aikoina olen harrastanut proosankirjoittamisen lisäksi myös laululyriikan tekemistä sekä tekstien kääntämistä - niin novellien kuin sanoitustenkin. Vaikka en koulutettu kääntäjä olekaan, uskon että havaintoni tällä saralla voivat auttaa muitakin innokkaita harrastajia.

Tuotanto

TUOTANTO

ROMAANI
Lemen, Like 2015

NOVELLEJA
Reflections, Cosmos Pen 2017
Keskiyön kuvat, Portti 2017
Cthulhu-panteon, Kosmoskynä 2016
Cora Crow, Hallaus 2015
Kuu suistuu radaltaan, Kaltio 2013
Naiselle, Regina 2013
Minuun kirjoitetaan, Usva 2013
Leipä, Portti 2012
Brutal Deluxe, Kultakuoriainen 2012
Kahle, Hallaus 2011
Olento, Parnasso 2010