Sisko Savonlahti

 Sisko Savonlahti Lataa painokelpoinen kuva

© Marek Sabogal / Gummerus

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Asiaa rakkaudesta, pätkätöistä, työttömyydestä, ihmissuhteista sekä siitä, kuinka sattumanvaraista elämä voi olla.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Esikoiskirjani “Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu” julkaistiin vuonna 2018. Sen jälkeen olen vieraillut useissa kirjastoissa ja tapahtumissa puhumassa kirjoittamisesta, lukemisesta, työstäni toimittajana ja kirjani teemoista: rakkaudesta, pätkätöistä, työttömyydestä, ihmissuhteista sekä siitä, kuinka sattumanvaraista elämä voi olla.

Saan usein palautetta esiintymisistäni, tässä ote yhdestä:

“Tosi lohduttavaa ja älytöntä ja vaikuttavaa että ehdit puhua niin monesta kirjoittamisen ja toimittamisen ja julkisuuselämän ja realityproosan lieveilmiöstä ja etenkin toisen kirjan punomisen murheesta niin epäkaupalliseen tapaan ja avoimesti ja luontevasti ja totisestikin. Siis ihan todella, kuka vastaa kysymyksiin noin hyvin???”

Mitä teen vierailulla?

Puhun mieluusti siitä, mitä lukeminen ja kirjoittaminen ovat antaneet minulle. Tavoitteeni on madaltaa lukemisen ja kirjoittamisen kynnystä.

Aloin itse lukea kirjoja vasta parikymppisenä kun sain töitä kirjakaupasta. Sitä ennen luulin, että kirjoja kirjoitetaan vain "hienoille" ihmisille. Kirjoitin paljon omaksi ilokseni, mutta pidin sitä lähinnä puuhasteluna – vielä silloinkin, kun selvisi, että teksteistäni oli muille ihmisille iloa.

Kirjakaupassa huomasin, kuinka monenlaisia kirjoja maailmassa kirjoitetaan. Havainto muutti elämäni. Löysin kirjoja, jotka antoivat minulle toivoa ja saivat minut tuntemaan itseni vähemmän kummalliseksi. Tajusin, että kirjoittaa voi monella tavalla. Tämän seurauksena ajattelin, että ehkä minulla itsellänikin voisi olla jotain annettavaa. Aloin kirjoittaa entistä enemmän, ja lopulta siitä tuli ammattini.

Tuotanto

"Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu", romaani (Gummerus, 2018)

https://www.gummerus.fi/fi/kirjailija/sisko-savonlahti/2075/