Katinka Sarjanoja

 Katinka Sarjanoja Lataa painokelpoinen kuva

© Nikolai Intke

Orivesi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Fantasia- ja historianörtti.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Ilmoitin jo 6-vuotiaana, että minusta tulisi kirjailija. Ensimmäisen romaanimittaisen fantasiatarinani kirjoitin 14-vuotiaana. Kirjoitin myös paljon novellimittaisia fantasiaseikkailuja ja viihdyin fanfic-piireissä hiomassa kynänkäyttöäni toisten luomilla hahmoilla. Fantasia ja historia vakiintui genrekseni jo varhaisessa teini-iässä. Esikoiskirjaani Korpinlaulua aloin työstämään lukion jälkeen abi-vuonna kirjoittamani novellin pohjalta.

Olen Orivedellä asuva kolmen lapsen äiti, jonka sydäntä lähellä ovat nörtteilyn lisäksi vegaanius ja ympäristöystävällinen elämä, käsityöt ja liikunta. Arkeni pyörii kirjoittamisen ympärillä, ja harrastuksenani päätoimitan Nörttitytöt-blogia, jonka kautta olen tehnyt kirjailija- ja asiantuntijahaastatteluja sekä kirja-arvioita.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni lukemisesta ja kirjoittamisesta. Erityisesti nuorien kirjailijanurasta haaveilevien tsemppaaminen ja ohjaaminen on sydäntäni lähellä. Fantasia, historia ja fanfictionin kirjoittaminen ovat vahvimpia osaamisalueitani, ja kerron myös mielelläni kirjoittamisprosessiin liittyvästä taustayöstä ja -tutkimuksesta.

Tuotanto

Unennäkijä, 2021, Otava/Karisto
Karhuneito, 2020, Otava/Karisto
Korpinlaulu, 2019, Otava/Karisto