Eino Santanen

 Eino Santanen Lataa painokelpoinen kuva

© Stefan Bremer / Teos

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen esiintyvä runoilija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Olen julkaissut viisi runokokoelmaa ja toimittanut suomalaista nykyrunoutta esitteleviä antologioita. Runoissani uudet muodot yhdistyvät yhteiskunnallisiin sisältöihin ja välillä myös toisiin taiteenlajeihin ja medioihin.

Olen koko urani ajan kirjoittanut runoutta myös “kirjan ulkopuolelle” ja ollut viemässä runoutta uusiin tiloihin kuten metroon, karaokeen tai tietokonepelin osaksi. Viimeisimpiä tällaisia hankkeitani ovat kirjallisuuspohjainen ja monitaiteinen käsitetaidehanke Setelirunous; tekstipohjaisen esitystaiteen kollektiivi black mödernism yhdessä Matti Kangaskosken ja Tuomas Timosen kanssa; sekä usean tanssiteoksen mittainen yhteistyö koreografi Valtteri Raekallion kanssa.

Runoilijantyöni ohella toimin helsinkiläisen Kriittisen korkeakoulun puheenjohtajana ja sen Kirjoittajakoulun toisena vastaavana opettajana. Toinen kokoelmani Merihevonen kääntää kylkeään palkittiin Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnolla 2006, neljäs kokoelmani Tekniikan maailmat voitti Yleisradion Tanssiva karhu -palkinnon 2015.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla voin esittää runojani, kertoa kirjailijantyöstäni, sekä monitaiteisista ja -mediaisista kirjallisuushankkeistani. Voin myös luennoida nykyrunoudesta ja sen ilmiöistä.

Tuotanto

RUNOTEOKSET:
Yleisö. Kustannusosakeyhtiö Teos 2017
Tekniikan maailmat. Teos 2014
Punainen seinä. Teos 2010
Merihevonen kääntää kylkeään. Teos 2006
Kuuntele, romantiikkaa. Tammi 2002

TOIMITETUT TEOKSET JA KIRJALLISUUSLEHDET:
Liittolaiset - Nuoren Voiman Liiton 90 -vuotisjuhlakirja. Yhdessä Aki Salmelan kanssa. WSOY 2011
Runouden vuosikirja 2006 - MotMot. Yhdessä Aki Salmelan kanssa. WSOY 2007
Uusi ääni. Uuden runouden antologia. Yhdessä Saila Susiluodon kanssa. Otava 2006
Nuori Voima. Kirjallisuuslehden päätoimittaja. NVL 2003-2006.