Jari Salonen

 Jari Salonen Lataa painokelpoinen kuva

Turku

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Päähenkilöni on työkyvyttömyyseläkkeelle passitettu rikoskomisario Jukka Zetterman, ja kirjojani on luonnehdittu hyvän mielen dekkareiksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Päähenkilöni on KRP:n rikoskomisarion virasta työkyvyttömyyseläkkeelle passitettu Jukka Zetterman, ja kirjojani on luonnehdittu hyvän mielen dekkareiksi. Katselen niissä maailmaa kuusikymppisen miehen silmin. En mässäile väkivallalla, vaikka murhia tarinoissani tapahtuukin.

Musiikilla on tärkeä rooli sekä kirjoissani että omassa elämässäni. Zetterman on innokas vanhojen iskelmien ystävä, itse taas olen kirjoitellut laulutekstejä monille hienoille artisteille Katri-Helenasta Annika Eklundiin ja Markku Arosta Mattiin ja Teppoon.

Monien kollegoitteni tavoin taustani on kirjava. Tieni kirjailijaksi kulki uittohommien, paperitehtaan, opettajainhuoneen ja postikorttifirman kautta mainosmaailmaan, jonka jätin taakseni vuonna 2016. Ehkä asia on niin kuin Bisquit pakinassaan sanoi: jos aikoo aarporaajaksi, pitää elää aarporaajan elämä.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni työtavoistani ja kirjojeni taustoista. En kaipaa videotykkejä ja muita vempaimia, mutta ilman aktiivista yleisöä tilaisuuksista tulee tylsiä yksinpuheluita. Kysyä saa ja oikeastaan pitääkin. Ja kahvia pitää olla.

Tuotanto

Kuokkavieraat, 2016, Otava
Jahti, 2017, Otava
Kätkö, 2018, Otava
Ontuva mies, 2019, Otava
Kaikki me kuolemme kerran, 2020, Otava