Minna Rytisalo

 Minna Rytisalo Lataa painokelpoinen kuva

© Laura Malmivaara

Kuusamo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjailija, lukemisen ja lukutaidon puolestapuhuja, valoisa ja selkeä esiintyjä, kohderyhmän huomioiva puhuja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen romaanikirjailija, jonka esikoisteos Lempi (Gummerus) ilmestyi vuonna 2016. Sitä ennen olin tehnyt pitkän uran lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana eli olen koko ikäni tehnyt töitä kielen ja kirjallisuuden maailmassa ja lisäksi lukenut valtavasti. Siitä ehkä johtuu se, että kirjailijana haluan kokeilla erilaisia kerronnan tapoja ja ehkäpä haastaa itseäni.

Esikoiseni oli historiallinen romaani, toinen teokseni Rouva C. (Gummerus, 2018) biofiktiota, kolmas romaanini Jenny Hill (WSOY, 2023) sen sijaan sijoittuu nykyaikaan ja rakentuu erilaisista kerronnan tasoista. Vuonna 2023 ilmestyi myös yhdessä Tommi Kinnusen kanssa kirjoitettu Huokauksia luokasta (WSOY), jossa avaamme suomalaisen koulujärjestelmän ongelmia ja pohdimme, mitä asioille voisi tehdä.

Esiintyjänä olen kokenut, selkeä ja varma. Otan kohderyhmän huomioon ja olen puhunut työstäni monenlaisille ryhmille peruskoulun erityisoppilaista ja tavallisista lukijoista kirjoittamisen yliopisto-opiskelijoihin.

Mitä teen vierailulla?

Kerron, miten kirjat syntyvät. Esittelen omaa työtäni, sen perusteita ja kivijalkaa, pyrkimyksiäni ja tavoitteitani taiteilijana, kirjoittamisprosessia sekä kustantamoyhteistyötä kohderyhmälle sopivasti ja tilaajan toiveiden mukaan. Esityksissäni on aina mukana kuvia ja muuta havainnollistamista, tekstinäytteitä, tunteita ja jopa huumoria.

Esityksen kesto määräytyy tilauksen mukaan, ja olen valmis myös keskustelemaan ja vastailemaan kysymyksiin.

Vierailun sisältö ja toteutus voi vaihdella ryhmän koon, osallistujien iän ja vierailulle varatun ajan sekä tilaajan erityistoiveiden mukaan. Myös yleisemmät puheenvuorot lukutaidosta ja sen tärkeydestä onnistuvat.

Tuotanto

Lempi, 2016, Gummerus
Rouva C., 2018, Gummerus
Jenny Hill, 2023, WSOY
Huokauksia luokasta, 2023, WSOY