Hanna
Ryti

 Hanna Ryti Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Kulttuuritapahtuma

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Olen näytelmäkirjailija. Kirjoitan tekstejä, jotka useimmin kuvaavat yksityisen henkilön tai henkilöiden kautta laajempaa yhteiskunnallista kysymystä. Vaikka aiheet ovat vakavia, dialogi on usein humoristista. Näytelmäni saattavat olla fragmentaarisia, mutta niissä on kuitenkin lähes poikkeuksetta tarina. Olen kirjoittanut paljon myös esityskäsikirjoituksia, jotka eivät ole niin koherentteja kuin näytelmätekstini. Olen kirjoittanut näytelmiä vuodesta 1999, ammattilaisurani katson alkaneen vuodesta 2005. Kirjoitan vähän joka paikassa, kahviloissa, työpöydän ääressä ja junassa. En välttämättä tarvitse pitkää työskentelyrupeamaa saadakseni jotain aikaan, mutta silloin minulla täytyy olla hyvin selvä visio siitä, mitä olen kirjoittamassa. Jos visiota ei ole, tarvitsen monta tuntia, että kannattaa edes aloittaa. Tyypillisesti kirjoitan noin kahdesta neljään tuntia kerrallaan.

Mitä teen vierailulla?

Keskustelen mielelläni työskentelytavoistani, näytelmäkirjailijan työstä yleensä ja vähän sen vierestäkin. Voin myös opettaa dramaturgian perusteita ja näytelmän kirjoittamista. Oikeastaan minkälainen työpaja tahansa onnistuu, olen yhdeltä koulutukseltani teatteripedagogi, joten olen tottunut toteuttamaan kaikenlaisia työpajoja tilauksesta.

Tuotanto

Rakkaudettomuus, romaani, Siltala 2019
Syli, romaani, Siltala 2017
Sinisiipi, näytelmä, 2017
Äidin kädestä, 2014
Punainen uni - eli tarinoita joita ei kerrota, 2014
Pim pam pallomaakailuseik, 2013
Yks kaks kaupungissa, 2011
Peilikuva - seksinäytelmä, 2009
Aatosta jaloa ja alhaista mieltä, 2005