Heidi Ruotsalainen

 Heidi Ruotsalainen

© Markko Taina / Tammi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen sotahistoriaan perehtynyt tutkija ja kirjoitan sotilastiedusteluun liittyvää tietokirjallisuutta. Olen perehtynyt erityisesti päämajan johtamaan kaukopartiotoimintaan, vakoilijoiden koulutukseen, kylmän sodan Nato-vakoiluun sekä Saksan Suomessa suorittamaan sotilastiedusteluun toisen maailmansodan aikana. Teen väitöstutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa aiheenani Suomen sotilasasiamiesjärjestelmän kehitys.

Tutkimukseni ohella toimin erityis- ja historianopettajana, joten myös lasten ja nuorten kanssa työskentely on minulle luontevaa. Olen ajan hermolla lasten- ja nuorten kirjallisuudesta.

 

Mitä teen vierailulla?

Esittelen tilaisuuksissa Suomen sotilastiedustelun toimintaa ja tilaisuuden luonteesta riippuen olen puhunut esimerkiksi vakoilijoiden koulutuksen näkökulmasta tai suomalaisten kaukopartiomiesten osuudesta Nato-vakoiluun. Esittelen tarvittaessa tietokirjan syntyprosessia ja sotahistorian tiedonhankintaa. Olen sekä arkisto-, että opetustyön ammattilainen, joten luennoin luontevasti ja pystyn ohjaamaan esimerkiksi erilaisia työpajoja.

Työskentelen erityisopettajana, joten vierailut alakoulusta lukioon onnistuvat. Myös erilaiset koulujen tai kansalaisopistojen työpajat järjestyvät kauttani.

Minulla on käytössäni suuri valokuvakokoelma, joka takaa visuaalisesti näyttävän esityksen. Pystyn yleensä esiintymään lyhyelläkin varoitusajalla.

Tuotanto

Agenttikoulun naiset - Lottana vakoilijoiden ja kaksoisagenttien keskellä, Tammi, 2015. Yhdessä Matti Kososen kanssa
Kylmän sodan agentti – Kaukopartiojohtaja Lauri Solehmaisen elämäntarina, HAI-kustannus 2011