Markku Ropponen

 Markku Ropponen

© Karoliina Ek / Tammi

Jyväskylä

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen julkaissut 26 teosta, joista pääosa on rikosromaaneita. Minut tunnetaan ehkä parhaiten rikosromaanisarjasta, jonka päähenkilö on Otto Kuhala -niminen yksityisetsivä. Kirjoistani viisi on saksannettu. Olen päätoiminen kirjailija, aiemmin olen työskennellyt myös kirjastonhoitajana. Kotikaupunkini on Jyväskylä ja se toimiikin monien tarinoideni keskeisenä miljöönä. Kirjoitan päivittäin viidestä kuuteen tuntia ja saan aikaan lähetyskelpoisen käsikirjoituksen noin puolessa vuodessa – toisten kirjailijoiden kirjoittamat kirjat ovat suurin innoittajani tässä työssä. Luen siis paljon, joskaan en dekkareita. Kirjailijavierailut tuovat ammattin tervetullutta vaihtelua ja arvelen, että etenkin rikosromaanisarjaani lainataan sangen runsaasti maamme kirjastoista.

Mitä teen vierailulla?

Kerron tuotannostani, työpäivästäni, suhteestani kirjallisuuteen, harrastuksistani ja vastailen mielelläni yleisön esittämiin kysymyksiin.

Tuotanto

Tammi- helmikuussa 2016 ilmestyy 15. Kuhala -sarjan rikosromaani. Olen julkaissut lisäksi 7 muuta rikosromaania, 2 romaania, novellikokoelman ja kirjan isyydestä yhdessä kirjailija Timo Parvelan kanssa. Radioteatteri on dramatisoinut kaksi kuunnelmakäsikirjoitustani ja tekstejäni löytyy myös muutamista antologioista. Nuoruuteni runoja löytyy niin ikään mm. Tammen Ryhmä 80 -teoksesta.