Tuomas Rimpiläinen

 Tuomas Rimpiläinen Lataa painokelpoinen kuva

© Ossi Ahola

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen erikoistunut narratiiviseen tietokirjallisuuteen. Olen kirjoittanut kaksi teosta suomalaisesta rikoshistoriasta. Teosten genreä luonnehtii itse luomani termi tosidekkari. Teokseni ovat hyvin tarinallisia, mutta niiden jokainen yksityiskohta pohjaa lähteisiin.

Erikoisosaamiseeni kuuluu myös tiedonhaku, journalismi ja luova kirjoittaminen. Olen ammatiltani rikos- ja oikeustoimittaja. Olen valmistunut Turun yliopistosta pääaineenani poliittinen historia. Minulla on myös opettajan pätevyys.

Mitä teen vierailulla?

Kerron kirjojeni tapauksista elävästi mutta luonnollisesti yleisön iän ja erityispiirteiden mukaisesti. Voin luennoida aiheistani myös muun muassa tietokirjailijan työmenetelmien, etiikan ja kirjoittamisen näkökulmista. Pidän koulutuksia, joissa paino voi olla tiedonhankinnassa tai esimerkiksi tietokirjoittamisen elävöittämisessä ja kirjoittamisessa ylipäänsä.

Tuotanto

Messukylän veriteko ja muita rikostarinoita Suomesta, Gummerus 2015. Narratiivinen kokoelma rikostarinoita 1920-1930-luvun Suomesta.

Motiivi murhaan, Storytel 2019. Storytel Original -äänikirjasarja suomalaisista rikostapauksista. Käytän tarinoissani kerronnan tukena aitoa ääntä tapahtumapaikoilta.