Katri Rauanjoki

 Katri Rauanjoki Lataa painokelpoinen kuva

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan suorasanaista kaunokirjallisuutta, puhun kiertelemättä. Olen pedagogi ja keskustelija, jota ihmiset kiinnostavat.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen toiselta ammatiltani lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joten keskustelu kielestä, kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta on minulle luontevaa. Pidän esiintymisestä ja osaan suhteuttaa keskustelun yleisön ikätasoon. Kirjojeni teemat ovat nuoria aikuisia ja aikuisia pohdituttavia: vapaus, perhesuhteet, mielenterveys, luottamus, luonto ja sen tila tai ihmisen osa yhteiskunnan osana.  Olen myös tietokirjailija ja valmis puhumaan kotvimisen eli luovan laiskottelun puolesta.

Mitä teen vierailulla?

Voin pitää tarvittaessa yleisluennon kirjoittamisesta, omasta polustani kirjailijaksi. Voin myös kertoa kirjani Kotvimisen vallankumous (Kangasvuo - Pulkkinen -Rauanjoki) perusteella ihmisille, miksi heidän kannattaisi hidastaa ja tehdä vähemmän. Voin esitellä alter egon takaa kirjoittamista - oma kaksoisolentoni on Palma de Mallorca, muoniolainen flamenca ja intohimoinen kirjallisuusihminen. Lisäksi minulla on vuosien kokemus luovan kirjoittamisen ohjaajana, joten voin vetää erilaisia workshop-tyyppisiä harjoituksia eri ikäisille ja tasoisille ryhmille. Luennon tai työpajan aihe voisi liittyä mieluusti minulle rakkaaseen Pohjoiseen, mutta innostun myös yhteiskunnallisista tai yleisinhimillisistä aiheista.

Tuotanto

Lenin-setä ei asu enää täällä (Kustannusyhtiö S&S), 2019.
Tietokirja Kotvimisen vallankumous (Karisto), 2018. (Osana työryhmää Kangasvuo – Pulkkinen – Rauanjoki.)
Jonain keväänä herään -romaani. (Atena kustantamo) 2016.
Muuri-romaani. Torni kustantamo 2012.