Katri
Rauanjoki

 Katri Rauanjoki

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen proosakirjailija pohjoisesta, alun perin Rovaniemeltä, nykyisin asun Oulussa. Minua kiinnostaa heti, kun maailma on jollain lailla vino. Kirjoitan sekä fantastista realismia että puhtaammin realismin tyylisuuntaa, aiheesta riippuen. Romaaneissani olen kuvannut naiskohtaloita, mutta pyrin kirjoittamaan ns. yleiskirjallisuutta, jonka kohderyhmänä ovat lukevat ja ajattelevat ihmiset. Uskon myös kirjaillisuuden yhteiskunnalisuuteen. Tulevaisuudessa tulen tekemään lastenkijallisuutta.

Lisäksi esiinnyn ronskina burleski-improvisaatiohahmo Palma de Mallorcana ja lavarunoilija-improvisaattori Juri Kaaritukena.

Mitä teen vierailulla?

Jonain keväänä herään -romaanin pohjalta on hedelmälistä keskustella masennuksesta ja siitä selviämisestä. Muuri-romaanini sopii puolestaan yhteiskunnallisen eriarvoisuuden käsittelyyn. Olen toiseta ammatiltani lukion äidinkielen opettaja sekä luovan kirjoittamisen ohjaaja, joten voin joko esitelmöidä tai vetää työpajoja luovasta kirjoittamisesta yleensä tai valittua aihetta siihen soveltaen. Burleski-improvisaatiohahmo Palma de Mallorca esiintyy lukien ja tulkiten kirjoittamiani epäeroottisia novelleja sekä muuta materiaalia pikkutuhmasti hyödyntäen. Lavarunoilija-improvisaattori Juri Kaarituki leikkii mies-nais-akselilla ja runon esittämisellä.

Tuotanto

Muuri, romaani, Torni kustantamo, 2012
Jonain keväänä herään, romaani, Atena, 2016