Marisha Rasi-Koskinen

 Marisha Rasi-Koskinen Lataa painokelpoinen kuva

© Anna Kivekäs

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Palkittu kirjailija ja psykologi, joka kirjoittaa ajan, paikan ja kulttuurien rajat ylittävää, yleisinhimillistä proosaa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoitan kaunokirjallisia romaaneja ja novelleja aikuisille ja nuorille. Kirjoittajana minua kiinnostavat erilaiset rajapinnat ja murroskohdat niin psyyken sisällä, ihmisten välillä kuin yhteiskunnassakin. Kirjoittaessani pyrin aina tavoittamaan jotain uutta. Olen loputtoman kiinnostunut kirjallisuuden kielellisistä ja rakenteellisista mahdollisuuksista. Jokainen ihmismieli on kokonainen omalakinen maailmankaikkeus ja sama pätee kaunokirjallisiin teoksiin.

Olen koulutukseltani psykologian maisteri ja aiemmin työskennellyt vuosia lasten, nuorten ja perheiden parissa. Kirjoittamisen lisäksi käytän valokuvaa tarinoideni ja sisäisen todellisuuteni kuvittamiseen. Keväällä 2019 ilmestynyt nuortenromaani Auringon pimeä puoli voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Syksyllä 2020 ilmestynyt aikuistenromaani REC voitti Tulenkantaja- ja Runeberg-palkinnon. Asun Tampereella.

Mitä teen vierailulla?

Kerron teosteni synnystä ja kirjailijan työstä sekä kirjoittamisesta prosessina (inspiraatio, alitajunnan kautta kirjoittaminen, kirjoittaminen seikkailuna). Kerron mielelläni myös psykologin ja kirjailijan työn yhteydestä sekä esimerkiksi valokuvauksen ja musiikin merkityksestä kirjoittamisessa. Voin myös teettää kirjoitusharjoituksia.

Tuotanto

REC, romaani, Kustantamo S&S 2020
Auringon pimeä puoli, nuortenromaani, WSOY 2019
Eksymisen ja unohtamisen kirja, romaani, WSOY 2017
Vaaleanpunainen meri, novellikokoelma, WSOY 2014
Valheet, romaani, WSOY 2013
Katariina, romaani, Avain 2011