Marko Pulkkinen

 Marko Pulkkinen Lataa painokelpoinen kuva

© Otto Virtanen / Tammi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja (YLE). Puhun mielelläni romaaneissani käsiteltävistä teemoista: miehisyydestä, isän ja pojan välisestä suhteesta, julkisen ja yksityisen rajasta somen aikakaudella.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen pitkään ollut toimittajana Yleisradiossa (mm. käsikirjoittajana Iltalypsyssä, toimittajana Puoli seitsemässä ja Noin viikon studiossa sekä tiedeohjelmissa). Toimittajan taustani näkyy ja kuuluu sekä esityksessäni että romaaneissani, joissa käsitellään ajankohtaisia aiheita satiirin keinoin.

Esikoisromaanini Syntax error on kertomus elämäntapavalmentaja Harry S. Turusesta, jonka ura on tuhoutua parin epäonnistuneen some-päivityksen jälkeen. Romaani kysyy, mikä on sosiaalisen median valta tänä päivänä. Ja onko hyvin kerrottu tarina tärkeämpi kuin totuus.

Tieni huipulle -romaanissa Harry S. Turunen on osallistumassa Tieni huipulle nimisen reality-tv-ohjelman kuvauksiin. Kaikki ei kuitenkaan mene Harryn käsikirjoituksen mukaan, sillä tosi-tv-sarjoissa käsikirjoituksesta vastaavat aivan toiset ihmiset.

Ajankohtaisten teemojen lisäksi molemmissa kirjoissani käsitellään isän ja pojan välisiä suhteita ja itsenäistymiskipuja.

Mitä teen vierailulla?

Keskustelen mielelläni kirjoittamisesta ja lukemisesta eri näkökulmista: miten omia vaikeitakin elämänkokemuksia voi käsitellä kirjoittamisen keinoin? Miten kirjoittamisella voi päästä eroon mieltä vaivaavista asioista ja lopputulos voi olla perin hauskakin? Kuinka ajankohtaiset aiheet siirtyvät romaanien rakennuspuiksi? Miten tv-ohjelman käsikirjoitus syntyy? Kuinka ajankohtaista tai poliittista satiiria kirjoitetaan?

Puhun mielelläni myös romaaneissani käsiteltävistä teemoista: miehisyydestä, isän ja pojan välisestä suhteesta, julkisen ja yksityisen rajasta somen aikakaudella.

Tuotanto

Syntax error, 2019, Tammi.
Tieni huipulle, 2020, Tammi.