S. N. Pires

 S. N. Pires Lataa painokelpoinen kuva

© Minerva Kustannus

Jyväskylä

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan maagista realismia ja spekulatiivista fiktiota aikuisille ja nuorille. Innoittajiani ovat mielen kiemurat ja maailman mysteerit.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Kirjoitan maagista realismia ja spekulatiivista fiktiota aikuisille ja nuorille. Innoittajiani ovat mielen kiemurat ja maailman mysteerit. Tarinat ovat vetäneet minua voimakkaasti puoleensa varhaisesta lapsuudesta saakka. Taaperona piirsin tarinoita. Kun opin aakkoset, aloin kirjoittaa niitä. Minusta on kiehtovaa, että kirjaimin ja siveltimen vedoin voi taikoa aineettomasta kiinteää. Sanat ja kuvat monitulkintaisine merkityksineen ovat ikkunoita, jotka aukeavat erilaisten tunteiden ja mielikuvien maailmoihin, synnyttävät oivalluksia asioiden ja ilmiöiden yhteyksistä. Ammennan kirjoitustyöhön monista kiinnostuksistani, joita ovat muun muassa kansanperinne, metafysiikka, kognitiotiede, luontoyhteys ja ihmisyys.

Mitä teen vierailulla?

Minulle sopii esiintyminen haastattelijan kanssa tai ilman. Kielinä suomi ja englanti. Vierailulla voin kertoa työstäni kirjailijana ja kirjan syntyprosessista. Voin kertoa kirjastani ja lukea otteita siitä. Minusta olisi mukavaa, että tilaisuus on vastavuoroinen. Kuuntelen mielelläni, mitä ajatuksia ja tunteita tekstini on herättänyt, ja keskustelen tarinan taustoista ja teemoista. Kommentit ja kysymykset ovat erittäin tervetulleita. Luova työ mielletään itseilmaisuksi, mutta minulle kirjoittaminen on yhtä paljon vuorovaikutuksen keino. Haluan luoda yhteyden lukijaan niin tekstini kautta kuin kasvotusten.

Tuotanto

Karhunkiertäjä, Pedon sydän -trilogian 1. osa, 2018, Minerva
Yökulkija, Pedon sydän -trilogian 2. osa, 2020, Minerva