Anna
Pesonen-Smith

 Anna Pesonen-Smith Lataa painokelpoinen kuva

© Christopher Smith

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen toimittaja-valokuvaaja 20 vuoden kokemuksella ja viimeisimpänä tietokirjailija. Esikoisteokseni Matkalippu Bollywoodiin (2018) kertoo oman Intian-seikkailuni ohella viiden intialaisen naisen tarinat, joiden kautta lukija pääsee tutustumaan maan arkeen, yhteiskuntaan, kulttuuriin sekä elokuvaan.

Aiemmin olen opettanut luovaa valokuvausta ja suomenkieltä sekä tehnyt sijaisuuksia ala-asteella. Olen myös luennoinut intialaisesta elokuvasta ja kulttuurista.

Esikoisteokseni myötä olen käynyt mm. Oulun kaupunginkirjastossa, Intia-päivässä 2018 ja Matkamessuilla 2019.

Intian lisäksi olen matkustanut naapurimaissa Pakistanissa ja Nepalissa.

Mitä teen vierailulla?

Työpajat: luova tietokirjoittaminen, kirjoittamisen rakenne sekä kertomisen tapa ja tyyli, luova valokuvaaminen kerronnan välineenä. Myös kokeileva ja irrotteleva, taiteellisempi kirjoittaminen tai ammattimaisen kritiikin pyrkimykset soveltuvat hyvin työpajojen teemoiksi.

Olen itse suorittanut MA in Film Studies -tutkinnon Jadavpurin yliopistossa Kolkatassa, Intiassa ja tällöin paneuduimme esimerkiksi intialaisen elokuvan tekemisen tapaan. Lisäksi olen valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta, Taiteen laitoksen Porin yksiköstä, visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta ja suorittanut myös sanataideohjaajan sekä kriitikon erikoistumisopinnot.

Luentojen tai keskusteluiden mahdollisia aiheita ja teemoja: Intia, elokuva, naisen asema, intialainen elokuva vs. länsimainen elokuvan tekemisen tapa ja normi, melodraama, matkailu, elämäkerrat, eriarvoisuus sekä maahanmuutto.

Tuotanto

Matkalippu Bollywoodiin, Like, 2018