Marjo
Pennonen

 Marjo Pennonen Lataa painokelpoinen kuva

© Kimmo Torkkeli

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen tamperelainen kirjailija ja työterveyspsykologi. Koulutukseltani olen psykologian tohtori ja kasvatustieteen maisteri, ja minulla on myös opettajan pätevyys. Esikoiskirjani, tarinakokoelma ”Minä olen kuin Sinä” ilmestyi elokuussa 2019. Kirja koostuu viidestäkymmenestä tarinasta, joissa kussakin on eri päähenkilö erilaisessa haastavassa elämäntilanteessa. Kirjan avulla haluan tuoda näkyväksi sitä puolta ihmisten ajatus- ja kokemusmaailmasta, jota harvoin jaetaan toisille. Haluan muistuttaa siitä, että kaikki kohtaavat elämässään haasteita ja kipeitäkin vastoinkäymisiä, vaikkei se aina ihmisistä päällepäin näkyisikään. Sillä on siis iso merkitys, kuinka kohtelemme toisiamme – ja ennen kaikkea itseämme.

Parhaillaan työstän uutta kaunokirjallista teosta. Lisäksi olen kirjoittanut tietokirjallisia tekstejä työhyvinvointiin liittyen.

Mitä teen vierailulla?

Olen kokenut esiintyjä, ja puhun mielelläni niin pienille kuin isoillekin yleisöille. Voin kertoa kirjoittamisprosessista, aina tekstin ideoimisesta valmiiseen tuotokseen. Mieluiten puhun ”Minä olen kuin Sinä” -kirjasta ja siihen liittyvistä teemoista, kuten erilaisista ihmisten vastoinkäymisistä ja toisaalta siitä, kuinka niistä voi selvitä. Vierailun teemana voi olla myös kirjan yksittäisten tarinoiden teemat, kuten terveyshaasteet, lapsettomuus, addiktiot, parisuhdeongelmat, läheisen menettäminen tai työelämään liittyvät haasteet. Mielelläni yhdistän esitykseen psykologista asiantuntemustani ja kokemuksiani psykologina.

Vierailulla voin myös lukea kirjan tarinoita, ja käydä niiden pohjalta keskustelua yleisön kanssa. Esitys luonnistuu toiveiden mukaan sekä luennointina että osallistavana keskusteluna. Mieluusti annan myös yleisön esittää kysymyksiä ja näkemyksiään aiheesta.

Tuotanto

Minä olen kuin Sinä, Kirjokansi 2019