Reetta
Pekkanen

 Reetta Pekkanen Lataa painokelpoinen kuva

© Toni Amengual

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen runoilija, joka esiintyy mielellään. Häärään kirjoitustyöni ohella aktiivisesti kulttuurikentällä: toimin runouslehti Tuli & Savun toimittajana, taiteilijaresidenssi Arteles Creative Centerin koordinaattorina ja olen mukana Nuoren Voiman Liiton hallituksessa.

Viihdyn draamallisuuden ja erilaisten rehellisyyksien äärellä. Hahmotan runoilijuuden laajana, kaikki elämänalueet kattavana asennoitumisena maailmassa olemiseen ja toimimiseen.

Olen opettanut kirjoittamista Oriveden Opistossa ja luennoinut mm. Taideyliopistossa. Esikoisteokseni Pieniä kovia nuppuja (2014) palkittiin Katri Vala -palkinnolla, Tiiliskivi-palkinnolla ja Silja Hiidenheimon muistostipendillä.

Mitä teen vierailulla?

Voin vierailulla paitsi esittää tuotantoani ja taustoittaa sitä, myös esimerkiksi esitellä kotimaista nykyrunoutta ja jakaa kokemuksiani kirjoitusprosesseista ja luovalla alalla toimimisesta.

Vedän mielelläni myös tekstipajoja. Kiinnostuneille osaan kertoa laajalti kirjoittajakoulutustarjonnasta ja omista kokemuksistani sen parissa: opiskelin itse sanataidetta ilmaisutaitolukiossa, ammattikoulun kirjoittajalinjalla, Oriveden Opistossa, Kriittisessä korkeakoulussa ja yliopistossa.

Tuotanto

RUNOTEOKSET:
Kärhi, Poesia 2019
Pieniä kovia nuppuja Poesia 2014