Kirste Paltto

 Kirste Paltto Lataa painokelpoinen kuva

© Kimmo Pallari

Rovaniemi

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen koulutukseltani peruskoulun opettaja ja työskennellyt muutaman vuoden opettajana, pitänyt saamenkielisiä kielikursseja ja toiminut kielen tarkistajan, olen kirjoittanut ja julkaissut saameksi lasten- ja nuortenkirjoja, runoja, romaaneja, novelleja, näytelmiä, erilaisia artikkeleita, muutamia myös suomeksi. Olen myös kääntänyt kirjoja. Kirjojani on käännetty monelle kielelle.

 

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis kertomaan työstäni saamelaisena kirjailijana sekä esittelemään kirjojani. Myös saamelaisia satutunteja voin pitää.

Tuotanto

Romaanisarja, 3 osaa, saamelaisten elämän murroksista 1942-60 luvun alkuun. Kaksi osaa Guhtoset dearvan min bohccot ja Gurzo luottat ovat ilmestyneet myös suomeksi nimillä Voijaa minun poroni ja Juokse nyt naalinpoika. Kolmas osa Nasttit muohtagierragis, Tähtiä hangella, on käännetty myös suomeksi mutta vain Norjan saamelainen Davvi Girji on kustantanut sen digikirjana. Lisäksi olen novelleja kirjoittanut, Suoladuvvan, Tullut varastetuksi, novellikirja oli Pohjoismaiden kirjallisuuspalkintoehdokkaana ja sai saamelaisneuvoston kirjallisuuspalkinnon. Suoladuvvon on käännetty norjaksi.