Hannu Paloniemi

 Hannu Paloniemi Lataa painokelpoinen kuva

© Anssi Jokiranta

Rovaniemi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kokeneena esiintyjänä ja muusikkona Paloniemi kertoo kirjoittamisesta inspiroivasti. Esikoisteos Lumiluolapoika on herkkä tarina surusta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen lappilainen kirjailija, opettaja ja muusikko. Omakohtainen esikoisromaanini Lumiluolapoika valittiin Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkintoehdokkaaksi ja BookBeatin Vuoden tulokas -ehdokkaaksi. Kirjoitan myös esseitä, kolumneja ja pakinoita.

Olen esiintynyt muun muassa kouluissa, kirjallisuustapahtumissa, kirjastoissa ja luennoilla. Kerron kirjoittamisen prosessista inspiroivasti, hauskasti ja koskettavasti. Olen rakentanut ja esittänyt myös tarinallisia musiikkiesityksiä, joissa kerron kirjastani ja laulan siihen liittyviä musiikkikatkelmia. Esitys on saanut todella hyvän vastaanoton.

Kirjoittamisessani haluan pohtia vaikeisiin elämänkokemuksiin liittyvää elinikäistä kasvua. Esikoisteokseni käsittelee Tornionlaaksossa kasvavan teinipojan kipeitä tunteita, menetystä, kätkettyä surua, maaseudun sukupolvimurrosta ja musiikin intohimoista harrastamista. Kun kirjoitan surusta ja selviytymisestä, minulle on ensiarvoisen tärkeää löytää mukaan valoa ja pohjoista huumoria.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuillani kerron tiestäni kirjailijaksi ja annan vinkkejä kirjoittamista harrastaville. Voin myös kertoa kirjastani musiikin keinoin tai järjestää kirjoittamiseen liittyviä työpajoja tilaajan toiveiden mukaan.

Pitkästä opetuskokemuksestani johtuen työskentely sekä aikuisten että nuorten parissa on minulle luontevaa. Olen puhunut kirjoittamisen prosessista monenlaisille yleisöille yläasteikäisistä yliopisto-opiskelijoihin. Kouluvierailuillani olen halunnut rohkaista erityisesti poikia lukemaan ja kirjoittamaan. Omasta elämäntarinastani avoimesti kertomalla olen saanut niin teinipojat kuin -tytötkin pohtimaan viestiäni lukemisen, kirjoittamisen ja tunteiden ilmaisun merkityksestä.

Osallistun myös mielelläni paneelikeskusteluihin, joiden aihe voi liittyä esimerkiksi kirjallisuuteen tai ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Esikoiskirjassani käsittelin muun muassa surua, häpeää, yksinäisyyttä, mielenterveyttä ja musiikin – sekä klassisen että rockin – suunnatonta voimaa.

Tuotanto

Lumiluolapoika, 2023, Like