Reidar
Palmgren

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen kirjailija vuodesta 2001 ja ammattinäyttelijä vuodesta 1993. Takana on satoja rooleja näyttämöllä ja kameran edessä, ja neljä romaania – viides on työn alla ja julkaistaan syksyllä 2016. Ammattien näkökulmasta olen toisaalta sisään päin katsova, itseäni tutkiva kirjailija, ja toisaalta taas näyttelijänä kontaktin, yhteistyön ja ulospäin suuntautumisen ammattilainen. Teatteri ja kirjallisuus ovat saman puun oksia, mutta silti erilaisia. Niiden yhteen yhteen niputtaminen ei aina ole vaivatonta, mutta toisaalta ne ruokkivat toisiaan. Kahden taiteenlajin ihmisenä, kahden ammatin risteyskohdasta katsellen tunnen täyttäväni ihan omaa lokeroa suomalaisen kulttuurin kentällä.

Mitä teen vierailulla?

Yleensä aiheenani on ollut kirjailijan elämä, työ ja tuotanto, näyttelijän ammatin antamin lisämaustein. Puhun kuitenkin mielelläni mistä tahansa, yhteiskunnalliset aiheet ja luonnonsuojelu ovat erityisen lähellä sydäntäni.
Useimmiten olen halunnut tilaisuuteen haastattelijan. En pidä luentoa, vaan pyrin kontaktiin ja keskustelunomaisuuteen. Puhetta minulla kyllä riittää.

Tuotanto

ROMAANIT
Sudenmarja, Otava 2012
Tunneli, Otava 2007
Lentämisen alkeet, Otava 2004
Jalat edellä, Otava 2001

Kolumneja, novelleja, laulutekstejä