Reidar Palmgren

 Reidar Palmgren Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Haastattelut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjailija, ammattinäyttelijä ja käsikirjoittaja - tottunut esiintyjä, joka jää harvoin sanattomaksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Ennen kirjailijanuraani valmistuin ammattinäyttelijäksi, kirjailija olen ollut vuodesta 2001. Työkokemusta minulta löytyy paitsi teattereista, myös elokuvan ja television saralta. Olen toiminut myös YleTeeman kirjallisuusohjelman juontajana. Romaanituotantoni käsittää viisi romaania, viimeisin Kirpputori (2016).

Viime vuosina olen keskittynyt näytelmäteksteihin, ja parhaillaan työskentelen elokuvakäsikirjoituksen parissa.

Pystyn puhumaan lähes mistä hyvänsä, mutta erityisesti sydäntäni lähellä ovat lukemiseen, kirjallisuuteen, esittäviin taiteisiin ja ympäristöön liittyvät aiheet. Olen myös yhteiskunnallisesti melko valveutunut – ja sanavalmis.

Esiintymiseni ovat alusta lähtien perustuneet haastattelulle. En siis valmista oppituntia, esitelmää tai luentoa, vaan toimin kontaktissa haastattelijan kanssa. Näin esiintymistilanne elää hetkessä, se on spontaani, vuorovaikutteinen ja monesti yllättäväkin.

I´m Finnish, but also speak fluent English, once I get started and warmed up!

Mitä teen vierailulla?

Vierailuni perustuvat pääsääntöisesti haastattelulle. En siis valmista luentoa tai oppituntia, vaan toimin haastattelijan kanssa. Tämö ei johdu siitä, etteikä minulta löytyisi sanottavaa, vaan halulleni tehdä esiintymisestä spontaani ja elävä, sellainen, jossa itse tilanteesta muodostuu prosessi. Sanattomaksi en juurikaan ole jäänyt.
Parhaimmillani olen yleensä kertoessani elämästäni taiteen palvelijana. Olen taiteen saralla monialainen, mikä on yleistyvä tendenssi nyky-yhteiskunnassa. Teatteri ja kirjallisuus ovat saman puun oksia, mutta silti ristiriitaisia.

Omaa sydäntäni ovat erityisen lähellä yhteiskunnalliset ja ympäristöön liittyvät asiat.

Tuotanto

Jalat edellä (2001, Otava)
Lentämisen alkeet (2004, Otava)
Tunneli (2007, Otava)
Sudenmarja (2012, Otava)
Kirpputori (2016, Otava)
Lisäksi viime vuosien töitä ovat näytelmät "Rakastunut Ryti" ja "Kuka hiton Heidi?!?" yhdessä Tapio Liinojan kanssa.