Maaria
Päivinen

Kotka

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Ensimmäinen romaanini julkaistiin vuonna 2010. Jotkut kriitikot kutsuvat esikoistani pitkäksi proosarunoksi, koska tyylini oli tuohon aikaan hyvin lyyrinen ja kielipainotteinen, enkä antanut juonelle niin paljoa painoarvoa. Sittemmin olen löytänyt tieni myös juonivetoisten tekstien pariin mutta yhä edelleen kieli on tärkein elementti.
Nyt plakkarissa on viisi romaania, yksi runokokoelma ja kaksi lasten kuvakirjaa. Tekeillä on romaani, jonka pitäisi ilmestyä vuonna 2020, ja uusi runokokoelma.

Olen esiintynyt kirjojen vuoksi lähinnä haastateltavana televisiossa, radiossa ja yleisön edessä kirjamessuilla ja kirjastoissa. Kirjailijan ammatin lisäksi olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja yläasteella, joten olen tottunut olemaan estradilla ja myöskin luennoimaan ja vetämään työpajoja.

Mitä teen vierailulla?

Yksityiselämäni järkkyi pari vuotta sitten niin, että olen tällä hetkellä kiinnostunut tunteiden ja muistojen työstämisestä paperilla, ja aion pitää niihin liittyviä työpajoja hyväntekeväisyytenä Islannissa turvakodissa, missä itsekin asuin jokin aika sitten. Tunteet ja muistot, samoin kuin ihmisen psykologia ovat olleet teoksissani läpi urani suurennuslasin alla muutenkin. Pidän myös kielestä ja sen muuntautumiskyvystä, joten luennoin mielelläni myös kielestä työkaluna tai pidän siihen liittyviä työpajoja.

Tuotanto

Romaanit:
Kellari, Into 2016
On nälkä, on jano, Into 2014
Pintanaarmuja, ntamo 2013
Silja ja Mai, ntamo 2010
Minä rakastan sinua nuori mies, ntamo 2011

Runokokoelma:
Sinun osasi eivät liiku, ntamo 2014

Lastenkirjat:
Herra T ja mysteerinen muna, Myllylahti 2017
Herra T ja kana nimeltä Aasi, Myllylahti 2016