Janne Ora

 Janne Ora

© Pertti Nisonen / Tammi

Valko

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Kirjailijana minua kiehtovat esimerkiksi moraaliin, tunteisiin ja erilaisiin ristiriitoihin liittyvät aiheet ja teemat.

Kirjat ja kirjoittaminen auttavat minua ymmärtämään maailman ja elämän moninaisuutta, sen salaperäisyyttä ja vivahteikkuutta. Kirjoittaminen auttaa minua myös ymmärtämään ja ehkä hyväksymäänkin oman elämäni ristiriitoja.

Parhaimmillaan kirja voi sekä avartaa että hämmentää tai kyseenalaistaa totunnaisia ajatuksia. Kirja voi tehdä lukijan levottomaksi, kiihtyneeksi ja uteliaaksi – syistä, joita hän ei itsekään välttämättä ymmärrä tai tiedosta. Yritän kirjoittaa sellaisia kirjoja. Kirjoitan siksi, että joinakin hetkinä se saa minut levottomaksi, kiihtyneeksi ja uteliaaksi – enemmän eläväksi kuin olisin ilman kirjoittamista.

Mitä teen vierailulla?

Voin kertoa työstäni kirjailijana sekä tarvittaessa laajemmin myös kirjailijan työtä sivuavista asioista, kuten alan opinnoista, kirjallisuudesta ja kustannusalasta. Valotan mielelläni myös omaa tietäni kirjailijaksi vuosien kirjoittamisen ja kirjoittamisopintojen kautta.

Voin esiintyä ilman haastattelijaa tai olla haastateltavana – tilaajan tarpeiden mukaan. Ohjaan mielelläni kirjoittajapajoja tai luennoin kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta: olen tehnyt tätä erilaissa hankkeissa ja kursseilla sekä koululaisten että aikuisten parissa.

Kerron kirjallisuuden eri tekstilajien keskeisistä keinoista, käsitteistä ja esitystavoista sekä opetan tekstien kaunokirjallista analysointia. Kertakäyntiä pidemmässä yhteistyössä voin ohjata ja neuvoa proosan ja draaman kirjoittamisessa ja antaa tekstipalautetta. Minulla on selkeitä ja konkreettisia ideoita, teemakokonaisuuksia sekä yksittäisiä aiheita ja harjoituksia luennoille/tunneille ja tarvittaessa myös henkilökohtaisia kirjoitusharjoitteita varten.

Puhun työstäni, kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta sujuvasti myös ruotsiksi, sillä olen kaksikielinen.

Tuotanto

Kadotetun lumo, romaani, Tammi 2014
Tähtien suojatti, romaani, Tammi 2011
Rajamailla, romaani, Tammi 2008
Rajamaa, kuunnelma, Yleisradion Radioteatteri 2006