Riitta Oittinen

 Riitta Oittinen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen julkaissut tutkimus- ja tietokirjallisuutta, lehtiartikkeleita ja näyttelytekstejä.

Kiinnostukseni kytkeytyy sosiaalihistoriaan ja kaupunkitutkimukseen. Aihepiirejäni ovat terveys ja hygienia, käsitykset vanhenemisesta, käsityöt ja ompelu ja naisten koulutus. Lisäksi olen kiinnostunut valokuvista ja -kuvauksesta. Olen dokumentoinut arkista kaupunkikulttuuria kuten kansalaisaktivismia, tee-se-itse ratkaisuja ja pienyritysten visuaalisia ilmeitä.

Yli kymmenen vuotta asumista”Euroopan pääkaupungiksi” kutsutussa Brysselissä on myös inspiroinut minua julkaisemaan pohdintoja Eurooppaan liittyvistä käsityksistä ja toiveista.

Mitä teen vierailulla?

Olen luennoinut ja vetänyt tutkimukseen ja monenlaiseen dokumentointiin perehdyttäviä työpajoja eri ikäisille, myös ikäihmisten yliopistolaisille. Haastattelija ei ole välttämätön.

Olen kiinnostunut vastavuoroisuudesta, osallistujien mielipiteistä ja keskustelusta. Uskon asumiseni ulkomailla tarjoavan asioihin vertailevaa perspektiiviä ja mahdollisuutta tarkastella Suomea sekä (itse)kriittisesti että innostuneesti.

Tuotanto

Tuorein suomenkielinen tekstini käsittelee kirjallisena sekatyöläisenä tunnettua Tyyni Tuuliota. Se löytyy kokoomateoksesta Marja Engman & Riitta Mäkelä (toim.) Valkoinen varis ja muita oppineita naisia, Gaudeamus 2016

Lisätietoja julkaisuistani löytyy allaolevista linkeistä, varsinkin kotisivujeni kohdista "publications" ja "projects".