Risto Oikarinen

 Risto Oikarinen Lataa painokelpoinen kuva

© Antti Rintala

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjailija, saksofonisti ja pappi – kokenut, läsnäoleva ja innostava esiintyjä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen toiminut päätoimisena kirjailijana vuodesta 2005, jolloin ilmestyi Kalevi Jäntin palkinnon voittanut esikoisrunokokoelmani Puupuhaltaja (Otava 2005). Viimeisin teokseni on kiittävän vastaanoton saanut romaani Piispa (Otava 2021).Olen läsnäoleva, kokenut ja innostava esiintyjä ja puhuja. Olen esiintynyt monipuolisesti niin kouluissa, baareissa, kirkkosaleissa kuin suurilla ulkomaalaisilla festivaaleilla.Minulla on muusikkotausta ja olen Suomen luterilaisen kirkon pastori. Luovaa kirjoittamista opetan mm. Kriittisessä korkeakoulussa ja Laajasalon opistossa, jonka kirjoittajalinjaa vedin vuosina 2018–2022.Olen opiskellut saksofonia Helsingin Pop&jazz -konservatoriossa. Improvisoin saksofonilla mielelläni myös kirjakeikoillani. Olen tehnyt runo-musiikki-esityksiä säännöllisesti mm. Verneri Pohjolan, Jukka Viikilän ja Jussi Miettolan kanssa. Lukemisen ja soittamisen lisäksi puhun mielelläni luovuudesta, kirjallisuudesta, uskonnosta ja rakkaudesta.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan monipuolisesti eri aiheista, esimerkiksi runoudesta, proosasta, luovuudesta, jazzmusiikista, kirjailijan arjesta, työtavoista ja toimeentulosta, Kainuusta ja pohjoisesta ulottuvuudesta, Berliinissä asumisesta, kurin ja vapauden tasapainosta, maailmankuvasta, henkisestä ja hengellisestä hyvinvoinnista, runomitoista, sulkapallosta, elämän tarkoituksesta, meditaatiosta, uskosta ja epäuskosta, taivaallisesta ja maallisesta rakkaudesta.

Tilaaja voi toivoa minulta esimerkiksi 1) sykähdyttävää taide-esitystä: runonlausuntaa ja proosaluentaa, jota rytmittävät saksofoni-improvisaatiot, 2) luovuudesta ja kirjailijan työstä luennointia 3) luovan kirjoittamisen työpajojen vetämistä eri ikäryhmille, 4) puhuttelevaa hartaustilaisuutta.

Tuotanto

Puupuhaltaja, runoja, 2005 Otava
Katumusharjoituksia, runoja, 2008 Gummerus
Värioppi, runoja, 2012 Otava
Nälkämaan laulu, romaani, 2016 Otava
Piispa, romaani, 2021 Otava