Susi Nousiainen

 Susi Nousiainen Lataa painokelpoinen kuva

© Aiko Lohtander

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Seikkailen eri tekstilajien mailla runosta sarjakuvaan ja kolumniin. Työpajoissa pohdin niin tekstillä vaikuttamista kuin tunteiden ilmaisuakin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen Tampereella asuva kirjailija, jonka juuret ovat Lappeenrannassa. Minua kiinnostaa eri tekstilajien mahdollisuudet ja se, mitä kirjoittamalla voi saada maailmassa aikaan. Kirjoittamalla voi yhdistää ja erottaa ihmisiä, aiheuttaa itkua ja naurua. Joskus tietotekstiä voi käyttää parhaiten maailman tutkailuun, joskus sama asia välittyy suoremmin runon kautta. Kolumnistina minulla on itselleni sellainen sääntö, että kirjoitan hankalistakin aiheista ystävällisesti. Tekstin tunteiden (ja sen, mitä se aiheuttaa lukijassa) pohtiminen on mielestäni suuri osa kirjoittajan työtä.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni esimerkiksi tekstillä vaikuttamisesta ja kokemuksien välittämisestä, niin tietotekstin kuin runon kautta. Voin esitellä omaa kirjoitusrutiiniani, johon liittyy vapaan kirjoittamisen lisäksi editointia ja valintoja. Työpajoissa voimme tehdä kolumni-, runo- tai sarjakuvaharjoituksen ja kokeilla puhaltaa erilaisia tunneilmastoja samaan tekstiin. Olen myös puhunut sateenkaarikirjallisuudesta kokemustekstien tärkeyden näkökulmasta. Ehdota ihmeessä visiitille aihetta, joka olisi teille ajankohtainen!

Tuotanto

Hämäränmetsä (2023) esitysteksti, jossa pohditaan tunteita vihapuheen takana
Muovikauris (Raikuu 2021): runokokoelma transsukupuolisuudesta ja muodonmuutoksesta
Sukupuoleen katsomatta (Atena 2020): tietokirja sukupuolen moninaisuudesta

Lisäksi olen kirjoittanut runoja ja esseetä esimerkiksi lehtiin Tuli&Savu, Nuori Voima ja Liikekieli, sekä kolumneja Ylellä ja Kauppalehdessä. Tällä hetkellä kirjoitan lasten runokokoelmaa, jonka eräs runo ilmestyy loppuvuodesta osana oppikirjaa.