Susi Mikael Nousiainen

 Susi Mikael Nousiainen Lataa painokelpoinen kuva

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ihmisläheinen keskustelija, jonka vahvuus ovat kohtaaminen ja dialogi. Tuttu myös somevaikuttajan ja opettajan hommista.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Esikoistietokirjani Sukupuoleen katsomatta – kuinka kohdata moninaisuus on teos, jossa sukupuolivähemmistöön kuulumisesta puhutaan yleistajuisesti ja dialogiin pyrkivällä lempeydellä. Kuten tässä kirjassa, myös esiintymisessäni on keskeistä läsnäoleva kohtaaminen. Voisinkin sanoa, että taustani draamakasvattajana ja taiteilijana on tuonut erityistä moninäkökulmaisuuden taitoa.

Olen toiminut erilaisissa kasvatus- ja kulttuurialan töissä, ja minulla on kokemusta sekä nuorten että aikuisten opettamisesta. Somessa taas oleilen perhebloggaajana (kärkenä sateenkaariperheet) ja ihan vain omana itsenäni. Teen väitöskirjaa luovan työn eettisestä johtamisesta pelialalla, ja toinen tietokirjani tulee liittymään ensimmäistä vahvemmin työelämän tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen.

 

Mitä teen vierailulla?

Aiheet joista pystyn pitämään perustasoisen luennon asiantuntijana: sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus, vähemmistöryhmien kohtaaminen työpaikalla ja eri ammateissa, vähemmistöstressi ja terveys, työn kehittäminen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kannalta, yhteiset pelisäännöt yhteisöissä, sukupuoliroolit ja historian ymmärtäminen, sateenkaarihistorian vaikutus nykypäivään, luovan alan johtaminen eettisesti, diversiteetti representaatioissa, vähemmistöjen kuvaaminen taiteessa, kirjallisuudessa ja mediassa.

Aiheet joista voin vetää draamallista tai taidetyöskentelyä sisältävän työpajan, tai ammattilaisille suunnatun koulutuspäivän joka sisältää käytännön harjoituksia: sateenkaarivähemmistöjen kohtaaminen työssä; sukupuoliroolit, sateenkaarivähemmistöt ja historian ymmärtäminen; diversiteetti ja vähemmistöjen kuvaaminen (esim. mediassa); syrjintä- ja häirintätilanteiden ratkaisu dialogisesti.

Tuotanto

Sukupuoleen katsomatta, 2020 Atena