Heikki Nevala

 Heikki Nevala

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa koskien suomalaisia taikureita. Niissä käsitellään siis vain kohtuullisen marginaalista esiintymisen lajia, mutta kirjat sivuavat myös muuta huvitoimintaa, ja vanhojen huvimuotojen ilmenemistä markkinoilla, tivoleissa ja sirkuksissa.

Syksyllä 2015 (elo-syyskuussa) minulta ilmestyy uusi kotimaista sirkusta ja tivolia käsittelevä kirja (noin vuosina 1900-1950) ja
pidän myös sirkus- ja tivoliaiheista luentoa. Luennolla selviää kuka oli ensimmäinen suomalainen klovni, jonglööri, tasapainotaiteilijat ja muu sirkusväki. Lisäksi kerron 1900-luvun eri vuosikymmenien vaiheista sirkuksen ja tivolin näkökulmasta. Sirkus- ja tivoliyrittäjistä, ajan kuvasta, ja ylipäätänsä huvielämästä Suomessa ennen markkinoilla ja muualla.

Esitys on powerpoint-esitys, jossa on näyttävä ja runsas kuvitus.

Mitä teen vierailulla?

Olen ollut tietokirjailijavierailuilla lähinnä viimeisimmän kirjan tiimoilta, eli Silmänkääntäjiä, konstiniekkoja ja huviniekkoja. Kerron kirjan sisällöstä, entisaikojen markkinoista, niiden silmänkääntäjistä ja myös uudemmalla ajalta mielenkiintoisia hahmoja, kahlekuninkaita ja muita vastaavia. Lisäksi olen esimerkiksi lukiolaisille pitänyt loppuun lyhyen taikaesityksen, kun sellaista on toivottu. Olen siis entinen ammattitaikuri.

Tuotanto

Silmänkääntäjiä, loihtutaiteilijoita ja konstiniekkoja. Taikurien vaiheita Suomessa 1800-luvulta 1960-luvulle, SKS 2011
Suomen Taikapiiri since 1945, taikapiirin historiikki vuosilta 1945-2006, ruotsinkielisestä käännöksestä vastasi prof. Sven Hirn, Suomen Taikapiiri ry 2007