Anita Näslindh-Ylispangar

 Anita Näslindh-Ylispangar

© Seppo Ylispangar

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Juna 69 on esikoisromaanini. Olen taustaltani helsinkiläinen tietokirjailija, filosofian tohtori sekä kokenut esiintyjä ja kouluttaja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Rakastan tarinoita ja romaanien kirjoittaminen lähtee niistä liikkeelle. Historiallisella romaanillani on vankka tietopohja, joissa fakta ja fiktio muodostavat kokonaisuuden. Fiktion kirjoittaminen ja tutkijan työ ruokkivat toisiaan. Minulle kirjoittaminen on oppimisprosessi ihmisyyteen ja elämän ymmärrykseen. Kirjoittajana haluan antaa äänen niille tarinan henkilöille ja elämän kohtaloille, joista  emme tienneet aiemmin. Kirjailijana haluan jakaa tarinat luettaviksi ja odotan lukijoiden kohtaamisia ja kokemusten jakamista.

Olen kokenut luennoitsijana ja keskustelijana. Osallistavat työmenetelmät ja vahva dialogi ovat työni perustana kouluttajana ja luennoitsijana. Olen toiminut korkeakouluissa lehtorina ja tutkijana yli 20 vuoden ajan, ja olen myös luennoinut kansainvälisissä tieteellisissä konferensseissa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni esikoisromaanini Juna 69:n taustasta ja miten kirjani syntyi vahvan tutkimustyön ja haastattelujen kautta.
Juna 69 on historiallinen esikoisromaani, joka tempaa mukaansa Helsingin Kallion kaupunginosan tunnelmiin 1900 eri vuosikymmeninä ja näyttää, kuinka kauaskantoiset seuraukset junaonnettomuuden tapahtumaketjulla voi olla.

Aiemmin olen kirjoittanut ja kouluttanut laajasti sosiaali- ja terveysalasta. Tietokirja vanhuksen terveyden, hyvinvoinnin ja hyvän elämän edistämisestä julkaistiin vuonna 2012 (Edita). Aihe edelleen ajankohtainen.

Olen väitöskirjassani perehtynyt miesten terveyskäyttäytymiseen (Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta, 2008).
Men’s health behaviour, health beliefs and need for health counselling. A study amongst 40-Year-old males from one Helsinki City region. Conducted by Heart Association, University of Helsinki and Helsinki City Health Centre.
https: //helda.helsinki.fi/bit

Olen innostava ja osallistava luennoitsijana.

Tuotanto

Juna 69, 2021, Basam Books