Sari
Näre

 Sari Näre

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoittajapolkuni on kulkenut lehtijuttujen ja kritiikkien kirjoittamisesta 1980 -luvulla tutkijatyöhön 1990-2000 -luvuilla ja 2010 -luvulla olen keskittynyt tietokirjoittamiseen. Taustaltani olen sosiologian dosentti ja nuorisotutkija. Lisäksi olen toiminut Nuorisotutkimus -lehden päätoimittajana ja monissa Helsingin kaupungin luottamustehtävissä 20 vuotta. Teema-alueitani ovat erityisesti olleet sota-ajan kokemushistoria, tunteiden sosiologia, sukupuolikulttuuri, seksuaalinen väkivalta, kaupallinen seksi ja islamilainen sukupuolijärjestelmä. Nuoruuden, sukupuolisuuden, väkivallan ja sota-ajan tutkimuksessa minua on erityisesti kiinnostanut tunnerakenteiden siirtymät sukupolvelle toiselle, traumojen jäljet ja myyttinen taso (sukupuoli)kulttuurimme rakentumisessa. Vuonna 2018 olen julkaisemassa ”Helsinki veressä” -otsikolla kirjaa naisten, lasten ja nuorten osasta sisällissodassamme. Vuonna 2017 sain Suomen tiedetoimittajain liiton tiedeviestintäpalkinnon.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan ja pitämään työpajoja tuotantooni ja kirjailijakuvaukseeni liittyvistä aiheista ja tarvittaessa muistakin saman kaltaisista aiheista. Voin esiintyä sekä ns. suurelle yleisölle että myös akateemisemmin luennoimalla. Lisäksi minulla on psyko- ja sosiodraamaohjaajan perustutkinto Moreno-instituutista, joten voin myös käyttää draamamenetelmiä vierailuissa.

Tuotanto

Sota ja seksi. Rintamamiesten seksuaalikerrontaa talvi- ja jatkosodan ajalta, Tammi 2016
Luvattu maa: Suur-Suomen unelma ja unohdus, Johnny Kniga 2014, toim. Jenni Kirveen kanssa
Sodan kasvattamat, WSOY 2010, toim. Jenni Kirveen ja Juha Siltalan kanssa
Ruma sota. Talvi- ja jatkosodan vaiettu historia, Johnny Kniga 2008, toim. Jenni Kirveen kanssa. (Teos oli Tieto-Finladia -ehdokas.)
Haavoitettu lapsuus & Uhrattu nuoruus, Sodassa koettua I-II (päätoim.), W+G 2007-2008
Paljastettu intiimi: sukupuolistuneen väkivallan dynamiikkaa, Lapin yliopistopaino 2008, toim. Suvi Ronkaisen kanssa (NNKY:n tunnustuspalkinto)
Lapset pelissä - virtuaaliviidakon ansat, Kirjapaja 2006, kirj. Atte Oksasen kanssa
Styylaten ja pettäen - nuorten sukupuolikulttuuri ja postindividualismi, Yliopistopaino 2005
Julkisuudesta ja intimiteetistä, Kirjapaja 2005
Kokonainen nainen, Kirjapaja 2004
Lähentelyistä raiskauksiin. Tyttöjen kokemuksia häirinnästä ja seksuaalisesta väkivallasta, Nuorisotutkimusverkosto 2000, kirj. Päivi Honkatukian ja Johanna Niemi-Kiesiläisen kanssa
Tunteiden sosiologiaa I-II (toim.), SKS 1999
Etnopsykologisia näkökulmia sukupuolikulttuuriin, Yliopistopaino 1995
Pahan tyttäret - sukupuolitettu pelko, viha ja valta, Gaudeamus 1994, toim. Sara Heinämaan kanssa
Letit liehumaan - tyttökulttuuri murroksessa, SKS 1992, toim. Jaana Lähteenmaan kanssa (Elias Lönnrotin rahaston kirjallisuuspalkinto)
Koululaisten sankarikäsitykset, Kansalaiskasvatuksen keskus 1991