Kristo
Muurimaa

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen luennoinut eläinkysymyksistä useissa oppilaitoksissa lukioista yliopistoon, pitänyt lukuisia yleisötilaisuuksia ja kirjailijavierailuita ympäri Suomea sekä esiintynyt useissa tv-ohjelmissa. Syksyllä 2018 ilmestyi Eläintehtaat-valokuvateos (Into Kustannus), johon olen ottanut valokuvia ja kirjoittanut tekstin. Olen kirjoittanut eläinasioista myös teoksessa Eläimet yhteiskunnassa (toim. Aaltola & Kero).

Eläintehtaat sisältää valokuvia tuotantotiloilta sekä artikkeleita kirjan eläinten käyttäytymistarpeista, niiden kasvatusoloista ja kasvattamisen ja tuottamisen politiikasta. Kirjan tarkoitus on vastata kysymykseen tulisiko meidän vakavasti uudelleen harkita sitä, miten me suhtaudumme eläimiin?

Salakuvat eläintiloilta ovat herättäneet Suomessa keskustelua vuodesta 2007 lähtien, jolloin ensimmäiset kuvat ja videot tulivat julkisuuteen. Tämän jälkeen kuvaajat ovat vierailleet sadoilla tiloilla: sikaloissa, navetoissa, kanaloissa, broilerihalleissa ja turkistarhoilla. Eläintehtaat-kuvateoksessa tekstien rinnalla kulkevat tarinat kuvien takaa: miten kuvat on otettu, mistä niissä on kuvaajan näkökulmasta kysymys.

Olen dokumentoinut eläinten oloja kymmenen vuoden ajan. Ottamani valokuvat tuotantotiloilta pyrkivät tuomaan julkiseen keskusteluun ja katsojien arvioitavaksi sen, miten tuotantoeläimiä kohdellaan. Eläinkuvia on julkaistu Sunday Timesissä, Newsweekissä, Helsingin Sanomissa ja kymmenissä muissa lehdissä ympäri maailmaa.

Koulutustaustani on yhteiskuntatieteellinen.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla esittelen Eläintehtaat-kirjaa, eläinten oloja tuotantotiloilla sekä eläinoikeusajattelua. Pidän myös yleisempiä luentoja eläinkysymyksistä, esimerkiksi vierailuja lukioiden filosofianopetuksessa tai yleisötilaisuuksissa.

Tuotanto

Eläintehtaat (Into Kustannus, 2018)
Yöllä minä otan kuvia teidän sioistanne (teoksessa Eläimet yhteiskunnassa, toim Aaltola & Kero, Into Kustannus, 2015)