Wilma Möller

 Wilma Möller Lataa painokelpoinen kuva

© Tarja Jakobsén

Kokkola

Bokprat
Föreläsningar
Författarbesök
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ung författare som skriver för unga!

Kirjojeni kohderyhmä

Högstadium

Kuvaus

“Jag vill bli författare, men jag måste ju ha ett riktigt jobb också”.Så minns jag att jag sa en gång när jag satt på studiehandledarens kontor och hon ställde den där klassiska frågan: vad vill du bli när du blir stor?Redan innan jag kunde läsa skrev jag egna berättelser (eller jag försökte i alla fall), så på något sätt har det nog alltid varit självklart för mig att jag skulle bli författare. Det första utkastet till min debutroman Allt att vinna skrev jag som ett skolprojekt redan i årskurs 9. Just det faktum att jag inte är jättemycket äldre än de högstadieelever som jag besöker, samt att jag började skriva så pass tidigt, tror jag kan inspirera andra unga med författardrömmar.

Mitä teen vierailulla?

Under 2020 hann jag besöka några högstadieklasser, både virtuellt och på plats. Båda arrangemangen fungerade finfint. Eleverna hade då innan besöket förberett frågor som jag hade mycket kul med att svara på.

Under författarbesöken diskuterar jag hur det är att vara i början av sin bana och hur det kan gå till när en bok blir till - från idé till att du ser din egen bok i bokhandeln. Jag läser gärna ett utdrag ur mina böcker och och berättar om dem, t.ex. varifrån jag fått inspiration till att skriva dem. Jag kan också visa den första versionen av Allt att vinna, som jag gjorde på nian.

Tuotanto

Allt att vinna, 2020, Schildts & Söderströms
Kaamos - En andra chans, 2022, Schildts & Söderströms