Reetta Meriläinen

 Reetta Meriläinen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kerron muistojen maailmasta, mutta myös nykyisestä. Haluan kirjoillani pitää takamatkalta starttaavien ihmisten puolta. Iloa unohtamatta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjoittanut muistelmakirjan Tytön tie, jossa yksityinen tarinani on upotettu ajan raameihin. Tiehen pohjoiskarjalaisesta kirkonkylästä Lasitaloon Helsinkiin, urheilutoimittajasta päätoimittajaksi. Olen vieraillut Kirjamessuilla, kirjastoissa, kirjallisuusilloissa, yhdistysten, nuorten ja vanhojen tilaisuuksissa. Tilaisuuksissa on käsitelty aikamatkaa 50-luvulta nykypäivään, hyvinvointiyhteiskunnan muotoutumista, kasvatusta, journalismia, karjalaisuutta, urheilua, musiikkia ja etiikkaa.
Olen toimittanut Johanna Pentikäisen kanssa kaksi keittokirjaa Naisten Pankin hyväksi. Kirjoissa on reseptien lisäksi kaunokirjallisia tekstejä eturivin kirjailijoilta. Olen kertonut näistä kirjojen synnystä, kirjailijoiden hyvyydestä, resepteistä ja ruuasta Kirjamessuilla, Naisten Pankin, Kirkon Ulkomaanavun , seurakuntien ja järjestöjen tilaisuuksissa sekä yksityistilaisuuksissa. Niissä on puhuttu köyhyydestä, naisten asemasta kehittyvissä maissa, siitä, mitä me voimme tehdä. On puhuttu toivosta.

Mitä teen vierailulla?

Olen oman historiani ja luokkaretken asiantuntija. Tiedän jotain journalismista, mediasta, tasa-arvosta (tai sen puutteesta) sekä vallan eri puolista. Musiikki, lukeminen ja urheilu ovat intohimojeni kohteita. Kymmenen vuotta urheilutoimittajana antaa perspektiiviä siihen urheiluun, joka näkyy ja siihen työhön, joka ei näy, mutta jota mitalien taustalla tehdään.
Olen kokemusasiantuntija 1950-luvun elämänmenossa, vähävaraisuudessa ja vuodenkierrossa. Myös globaalista köyhyydestä minulla on tietoa, samoin kehittyvissä maissa elävien naisten elämästä. Kehitysyhteistyöstä ja koulutuksen välttämättömyydestä.
Uskonto ja kirkko ovat olleet elämässä mukana. Niistäkin on ajatuksia, kokemuksia ja hurskaita toiveita.
Olen paljon pohtinut perhetaustan, koulutuksen ja sivistyksen liitoksia. Sitäkin, mitä yleissivistys tarkoittaa.

Tuotanto

Lautasellinen iloa, 2013, Kirjapaja
Tytön tie, 2015, Kirjapaja
Onnellinen Pulla, 2017, Kirjapaja