Reetta
Meriläinen

 Reetta Meriläinen Lataa painokelpoinen kuva

© Kirjapaja Oy

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen toimittaja, joka on kirjoittanut elämäkerrallisen kirjan sekä osallistunut useiden tietokirjojen tekemiseen. Tai toisin päin: olen kirjailija, joka on tehnyt työuransa toimittajana ja päätoimittajana. Kaunokirjallisuutta en ole vielä kokeillut, mutta sekin saattaa olla edessä. Runoja en myöskään sitten teiniaikojen ole kirjoittanut. Luen koko ajan sekä kauno- että tietokirjallisuutta sekä runoja. Kirjoittamisessa minua kiinnostaa paitsi kieli myös rakenne ja kaunokirjoissa erityisesti tarinankerronnan tavat ja rakenteet. Sekä tietysti itse tarina.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan omimmasta kirjastani sekä kirjoittamisesta yleensä, mutta myös muun muassa siitä, mikä erottaa lehti/uutistekstin tietokirjallisesta tekstistä, kolumnin uutistekstistä, pamfletin tietokirjasta.

Puhun mielelläni kirjoittamisen valinnoista ja editoinnista sekä siitä, kuinka tärkeä hyvä kustannustoimittaja on kirjailijalle.
Aihepiireistä 1950- ja 60-luku, muistaminen, sanomalehti ja muukin media, uskonto, musiikki ja urheilu sekä johtaminen ovat läheisiä.

Tuotanto

Tytön tie, Kirjapaja 2015
Lautasellinen iloa, Kirjapaja 2013. Toim. yhdessä Johanna Pentikäisen kanssa.
Huippu-urheilun maailma -sarja, yhtenä kirjoittajista
HS-tähdet: vuosisadan sata parasta urheilijaa -yhtenä kirjoittajista