Hanna Morre Matilainen

 Hanna Morre Matilainen Lataa painokelpoinen kuva

© Kuva: Hanna Poropudas / Pohojan Akka valokuvauspalvelu

Salo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Hanna “Morre” Matilainen, kirjailija-alan sekatyöläinen: kirjailija, kustannustoimittaja, kirjabloggaaja ja yrittäjä. Olen myös osuuskuntamuotoisen Osuuskumma-kustannuksen jäsen ja sen kustannusjohtaja. Fantasiakirjallisuus lumosi minut jo lapsena, ja sillä tiellä olen edelleen maailman laajentuessa myös muuhun spekulatiiviseen fiktioon. Olen kirjoittanut tietokirjan “Mitä kummaa – opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon”, jossa avaan erityisesti kotimaista spefikulttuuria. Kaunokirjallisuutta julkaisen nimellä Hanna Morre. Novellejani on ilmestynyt Osuuskumma-kustannuksen antologioissa. Esikoisromaanini Tuonen tahto edustaa psykologista kauhua. Olen sekä kirjailijana että lukijana monipuolisuuteen pyrkivä. Genret eivät ole minulle rajoittavia lokeroja, vaan enemmän kuin työkalupakkeja, joista voin poimia kullekin tekstille sopivia välineitä.

Mitä teen vierailulla?

Erityisosaamistani on spekulatiivisen fiktion monimuotoisuuden esittely monine alalajeineen ja siihen liittyvä fandom-toiminta Suomessa. Minut voi myös kutsua pitämään kirjoittamiseen liittyviä työpajoja, sillä työni kustannustoimittajana ja kokemukseni opettajana ovat antaneet hyviä eväitä siihen riippumatta siitä, mitä genreä kirjoittaa. Neuvon mielelläni myös sitä, kuinka kustantamoita tulee lähestyä ja miten saada omasta tekstistä mahdollisimman julkaisukelpoinen. Kerron mielelläni myös kustantamoiden toiminnasta, avaan näkökulmia pienkustantamosta käsin.

Tuotanto

Romaani Tuonen tahto (2016, Osuuskumma)
Novelli Käsi kädestä, Anne Leinonen ja Mia Myllymäki (toim.): Steampunk! – Silintereitä ja siipirattaita (2016, Osuuskumma)
Novelli Rakelin päätös, Erkka Leppänen ja Hanna Matilainen (toim.): Käärmeenliekit – suomalaisia lohikäärmetarinoita (2015, Osuuskumma)
Tietokirja Mitä kummaa! – opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon (2014, Avain)
Novelli Rafael, J.S. Meresmaa & Markus Harju (toim.): Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita (2013, Osuuskumma)
Novelli Jos sais kerran reissullansa Ursula-verkkolehdessä (nimimerkillä Lady Sloth) (1/2013)
Novelli Metsän kuningatar Usva-verkkolehdessä 4/2012