Mari Manninen

 Mari Manninen Lataa painokelpoinen kuva

© Katarina Hesse

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen innostava esiintyjä, joka pitää yleisön hyppysissään olipa luennon aiheena sitten Kiina tai auttaminen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen Helsingin Sanomien Kiinan kirjeenvaihtaja, ja olen kirjoittanut useita kirjoja Kiinasta. Tunnetuin niistä on yhden lapsen politiikasta kertova Yhden lapsen kansa, ja se voitti tietokirjojen Finlandia-palkinnon vuonna 2016. Olen luennoinut paljon myös kirjastani, joka purkaa Kiinaan liittyviä myyttejämme.

Eniten olen esiintynyt kouluissa, ikäihmisten yliopistoissa ja kirjastoissa, mutta paljon myös kirjallisuustapahtumissa ja kansalaisopistoissa. Olen kouluttanut Kiinaan lähteviä työnekijöitä ja esimerkiksi Suomen johtavia viestintäalan ihmisiä. Jag har haft föreläsningar också på svenska. Palaute esiintymisistäni on ollut sangen kiittävää. Esiintymisiäni on pidetty innostavina, selkeinä ja yleisön hyvin huomioivina.

Luennoin mielelläni myös syksyllä 2020 ilmestyneestä kirjasta “Hyvät aikeet — Miksi autamme ja mitä siitä seuraa?” Se ei kerro (juuri lainkaan) Kiinasta, vaan auttamisen usein eriskummallisista syistä ja seurauksista, niin Suomessa kuin maailmallakin.

Mitä teen vierailulla?

Puhun kirjojeni aiheesta eli Kiinan yhden lapsen politiikasta tai myyteistä, joita meillä länsimaalaisilla on Kiinasta. Luennoin myös auttamisen monimutkaisuudesta. Voin kertoa tietokirjan tekemisestä ja antaa käytännön vinkkejä kirjailijan urasta haaveileville. Olen myös pitänyt luentoja, joissa kerron kiinalaisesta tapakulttuurista ja kiinalaisesta arjesta ulkomaisin silmin.

Saan yleensä yleisön esittämään paljon kysymyksiä ja jätän keskustelulle hyvin aikaa. Kouluissa olen usein pyytänyt oppilaita valmistelemaan kysymyksiä etukäteen, mitä kautta syntyykin mukavaa keskustelua.

Valmistelen luentoja aina kuulijoiden mukaan. Painotan eri asioita esimerkiksi kouluissa ja ikäihmisten yliopistoissa.

Kiina-aiheista näytän myös aiheeseen liittyviä kuvia.

Tuotanto

Mari Manninen: Hyvät aikeet - MIksi autamme ja mitä siitä seuraa? Atena 2020
Mari Manninen: Kiinalainen juttu - 33 Kiina-myyttiä, jotka vaativat kumoamista, Atena 2018
Mari Manninen: Yhden lapsen kansa, Atena 2016
Mari Manninen ja Ina Ruokolainen: Suomalaisia sieniruokia kiinalaisella otteella, Nemo 2016