Heikki Lund

 Heikki Lund

© Pirkko Puoskari

Tuusula

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Työskentelen näyttelijänä, muusikkona ja näytelmäkirjailijana. Olen myös Keski-Uudenmaan Teatteri KUTin johtaja. Esiintymiskokemukseni on ammatistakin johtuen vankka ja kattava. Pyrin tarjoamaan kuulijoille kokonaisvaltaisia elämyksiä.

Mitä teen vierailulla?

Esitykseni ovat pääasiassa teatterinomaisia tilaisuuksia joissa kerron lähinnä taiteen kultakauden mestareiden elämästä ja heidän vaikutuksestaan kansallisen identiteetin muotoutumiseen sortovuosien aikana. Esitykseni sisältävät myös musiikkia.

"Räiskyvä runoilija ja tulisieluinen säveltäjä kadehtivat mutta myös salaa ihailivat toisiaan. Leinon ja Sibeliuksen yhteiset symposiot eivät aina sujuneet korrektisti. Ylilyöntejä sattui puolin ja toisin. Millaisen skandaalin Jean Sibelius ja Eino Leino järjestivät Kalevalan päivän juhlissa 1920? Miten syntyi Sibeliuksen Finlandia? Miten syntyi Leinon rakastetuin runo Lapin kesä? Esitys sisältää lauluja Eino Leinon ja Aleksis Kiven runoihin. Kahden aikansa suurimman julkkiksen kautta tutustutaan sortovuosien aikaisen Suomen kuohuvaan kulttuurielämään".

Lisäksi teen vuorovaikutteisia esiintymisiä näytelmieni aiheista ja niiden lähtökohdista.

Tuotanto

23 näytelmää, 11 kulttuurihistoriallista, monologeja, musiikillisia runokoosteita.