Markku
Löytönen

 Markku Löytönen Lataa painokelpoinen kuva

© Veikko Somerpuro

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kerron esityksissäni työskentelystä ja haasteista lasten ja nuorten tietokirjailijana.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Helsingin yliopiston maantieteen professori emeritus ja vararehtori emeritus. Tutkimusaiheeni ovat liittyneet muun muassa tartuntatautien maantieteellisen leviämisen mallinnukseen ja suomalaisen tutkimusmatkailun historiaan.
Lukemisen puolesta puhuminen: Olen valmis puhumaan yleisesti lukemista ja sen merkityksestä
Mitä teen vierailuilla: Kerron esityksissäni havainnollisten esimerkkien avulla ja hyvin kuvitettuina omista tutkimusaiheistani ja lapsille ja nuorille tietokirjoittamisesta. Opetan myös kirjoittamista.

Mitä teen vierailulla?

Suomalaiset tutkimusmatkat kautta historian. Miten työskentelen lasten tietokirjailijana.

Tuotanto

Markku Löytönen ja Miisa Waismaa (1996). Eteläisten merten salaisuus. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.

Markku Löytönen ja Miisa Waismaa (2001). Arabian salaperäinen vaeltaja. Tutkimusmatkaaja G. A. Wallin. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.

Markku Löytönen ja Riikka Jäntti (2004). Uutta maailmaa tutkimassa. Tutkimusmatkaaja Pehr Kalm Pohjois-Amerikassa. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.

Markku Löytönen ja Riikka Jäntti (2005). Koillisväylän löytäjä. Tutkimusmatkaaja Adolf Erik Nordenskiöld Jäämerellä. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.

Markku Löytönen ja Riikka Jäntti (2007). Viidakkotanssi. Tutkimusmatkaaja Rafael Karsten Ecuadorissa. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.

Markku Löytönen (toim.) (2009). Suomalaiset tutkimusmatkat. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.

Tommi Inkinen, Markku Löytönen ja Anne Rutanen (toim.) (2014). Kirja muuttuvassa tietoympäristössä. Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki.

Helena Ruuska, Markku Löytönen ja Anne Rutanen (toim.) (2015). Laatua! Oppimateriaalit muuttuvassa tietoympäristössä. Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki.

Pirjo Hiidenmaa, Markku Löytönen ja Helena Ruuska (toim.) (2017). Oppikirja Suomea rakentamassa. Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki.

Timo Tossavainen ja Markku Löytönen (toim.) (2019). Sähköistyvä koulu. Oppiminen ja oppimateriaalit muuttuvassa tietoympäristössä. Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki.