Minna Lindgren

 Minna Lindgren Lataa painokelpoinen kuva

© Jarkko Mikkonen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Monipuolinen kirjailija ja kokenut toimittaja, joka puhuu huumorilla vakavista asioista, kuten vanhuus, kuolema ja ooppera.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen erittäin kokenut esiintyjä ja puhuja, jolla on yli 25 vuoden kokemus toimittajan työstä Yleisradiossa ja painetussa mediassa. Kirjailijana olen julkaissut 8 romaania ja 4 tietokirjaa. Teen paljon kirjailijavierailuja, esittelen konsertteja ja oopperoita, luennoin annetuista aiheista ja vierailen kirjojeni aiheiden parissa työskentelevien ammattilaisten seminaareissa.

Romaanini käsittelevät yhteiskunnallisia aiheita, erityisesti vanhusten kohtelua ja ikäihmisten elämää, mutta myös peruskoulun tulevaisuutta, ihmisen ja eläinten suhdetta ja eutanasiaa. Uskon, että mikä tahansa asia on helpommin lähestyttävä, kun siihen liittyy huumoria. Kirjani ovatkin hauskoja, vaikka aiheiltaan vakavia.

Klassinen musiikki on erityisalani, olen valmistunut filosofian maisteriksi musiikkitiede pääaineenani. Syksystä 2021 olen myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja istun sosiaali- ja terveyslautakunnassa, jossa käsiteltävät asiat ovat lähellä sydäntäni niin fiktiossa kuin oikeassa elämässä.

Mitä teen vierailulla?

Puhun työstäni kirjailijana, omista kirjoistani ja niiden aiheista (vanhusten kohtelu, ikäihmisten elämä, peruskoulu ja terveydenhoito, ihmisten ja eläinten muuttuneet suhteet, eutanasia, klassinen musiikki, ooppera), mutta myös taiteiden merkityksestä ihmiselle, musiikin historiasta (eri aikakaudet / luento, kuinka kaanon syntyy jne.), oopperan historiasta (ja omista oopperoistani, olen kirjoittanut useita librettoja), musiikin vaikutuksesta aivoihin ja terveyteen, hyvästä kuolemasta ja onnellisesta vanhuudesta sekä annetusta aiheesta tilaisuuden mukaan.

Olen iloinen ja eloisa puhuja ja keskustelen mielelläni kirjojeni lukijoiden kanssa. Useimmiten en tarvitse esitykseeni muuta kuin mikrofonin, pienessä tilassa pärjään ilman sitäkin. Mikäli mahdollista, voin soittaa kännykästäni musiikkinäytteitä, mutta tämäkään ei ole välttämätöntä.

Tuotanto

Armon Anneli (Teos, 2021)
Aina on Toivoa (Teos, 2020)
Kaukorakkaus (Teos, 2019)
Vihainen leski (Teos, 2018)
Ehtoolehto-trilogia (Teos, 2013-15)
Sinfoniaanisin terveisin (yhdessä Olli Löytyn kanssa) (Teos 2014)
Leif Segerstam Nyt (Teos 2005)
Pianon palkeilta orkesterin koskettimille (Tammi, 2002)
Musiikki on vakava asia (Loki, 1998)