Tommi
Liimatta

 Tommi Liimatta Lataa painokelpoinen kuva

© Tommi Tukiainen, Like

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

1976 Tervolassa syntynyt kirjailija, muusikko/lauluntekijä, sarjakuvapiirtäjä. Romaaneja on ilmestynyt viisi, levyalbumeita viisitoista (lähinnä Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeessä vuodesta 1994 lähtien). Aloitin sarjakuvilla vuonna 1983. Jatkoin, koska maailman luominen ei lakannut kiehtomasta.

Kaikki harrastukseni muuttuivat jossain vaiheessa työksi. Veikko Ennalan lehtijuttujen vuonna 1996 alkanut keräily johti kolmen Ennala-kirjan toimittamiseen (WSOY 2007–2009), joissa on yhteensä 2100 sivua. Niinpä en uskalla enää harrastaa mitään. En onneksi ehdikään: nykyinen kustantajani Like ja oma perheeni pitävät minut tehokkaasti pystyasennossa.

Mitä teen vierailulla?

Olen luennoinut mm. suhteestani kirjastolaitokseen, hiljaisuuden merkitykseen levymusiikissa, useista kirjoista ja pitänyt yläkoululaisille työpajoja sarjakuvapiirtämisestä (Riihimäki 2006) ja sanoittamisesta (Hyrylä 2015).

Aiemmassa päätyössäni rockbändin laulajana harjaannuin tuottamaan sanottavaa, kun tekninen vika tai sairastapaus tai tappelu esti musiikin jatkumisen. Harppaus on huomattava, koska nuoruudessani olin Lapin läänin mykimpiä mieshenkilöitä.

Tuotanto

Levyt, sarjakuvat, omat kirjat ja toimitustyöt yhteen laskien tuotantoni (1994–2015) käsittää noin neljäkymmentä teosta, pois lukien antologiatekstit ja CD-singlet.

Romaaneista mainittakoon Muovikorvo, Nilikki, Rautanaula ja kaksi 80-luvun Pietarsaareen sijoittuvaa Jeppistä (Jeppis 2 ilmestyy syksyllä 2016).

Romaanien ja runojen lisäksi olen toimittanut tietokirjoja: mm. kaksi Sami Yaffa – Sound Tracker -TV-sarjaan liittyvää haastattelukirjaa, koonnut kolme kirjaa toimittaja Veikko Ennalan tuotannosta ja yhden valikoiman Pahkasika-lehden parhaimmistoa.