Tommi Liimatta

 Tommi Liimatta Lataa painokelpoinen kuva

© Toni Härkönen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tarkkakielinen asiayhteyksien osoittaja, paikalleenpanija eli kontekstoija, vakava humoristi.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Esiintymiskokemukseni: olen toiminut laulaja-kitaristina rock-keikoilla vuodesta 1992 lähtien (Absoluuttinen Nollapiste, Ahkerat Simpanssit ja soolokeikkoja) ja pitänyt 2000-luvun alusta lähtien luentoja ja puheita eri kaupunkien kirjastoissa, vetänyt satunnaisen paneelin ja toiminut haastattelijana kirjamessuilla ja tehnyt muutaman työpajan.
Olen tehnyt Yle Puheelle yli kaksikymmentä tunnin mittaista monologia.

Pidän itseäni kontekstoijana, yhteyksien osoittajana, silloittajana. Hallinta-alueitani ovat niin korkea kuin matala kulttuuri, niin musiikki ja musiikinteko kuin kirjallisuus (lukijana ja tekijänä) sekä sarjakuva ja kansikuvittaminen.

Mitä teen vierailulla?

Olen puhunut kirjastoissa ja kirja-alan tilaisuuksissa omasta tuotannostani (musiikin, kirjojen ja sarjakuvan tekemisestä) mutta myös toisten tuotannosta ja mm. kirjastolaitoksen merkityksestä.

Olen pitänyt yläastelaisille sarjakuvakurssin ja sanoitustyöpajan ja mielisairaalassa laulutyöpajan. (Jälkimmäisessä tapauksessa yleisö sai osallistua kappaleen valmistamiseen, ja työpajan lopuksi esitin yhteistyönä synnytetyn kappaleen.)

Äänenkäyttööni voi tutustua vaikkapa Yle Areenassa: "Tommi Liimatan suuri serkkuteoria." Yle Puheen tilaamien monologieni aiheina on muun muassa Aku Ankan taskukirjojen esinäytökset, saksalaisdiskon yhteys marssimusiikkiin ja ajatus Barcelonan Sagrada Famíliasta monumenttina, jonka ei kuulukaan koskaan valmistua.

Tuotanto

Rollo. Absoluuttisen Nollapisteen Rovaniemi 1990–1996, muistelmateos, 2020, Like.
Saaret kuin sisaret, romaani, 2019, Like.
(toim.:) Pentti Saarikoski: Pohjois-Haagan ja Keravan päiväkirjat, 2019, Otava.
Roskislapsi, sarjakuva-albumi, 2018, Like.
(toim.:) Waldemar Wallenius: Musaa ja Soundia, 2018, Like.
Autarktis, romaani, 2017, Like. Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas.
(toim.:) Sami Yaffan maailma, 2017, Like.
Jeppis 2, romaani, 2016, Like.
(toim.:) Sami Yaffa – Tie taipuu, 2016, Like.
Valo paistaa rummun läpi, sarjakuva-albumi, 2015, Like.

Lisäksi muita romaaneja, runoja, sarjakuvia ja toimitustöitä vuodesta 2002 alkaen, mm. Pahkasika-antologia (2006) ja trilogia toimittaja Veikko Ennalan tuotannosta (2007–2009). Musiikkia (Absoluuttinen Nollapiste ja soololevyjä, yhteensä 16 albumia) vuodesta 1994. Kaksi radiomonologien sarjaa Yle Puheella vuonna 2014 ja kolmas vuonna 2020, "Tommi Liimatan suuri serkkuteoria".