Laura Lennes

 Laura Lennes Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Lempeä ja räväkkä esiintyjä, jota kiinnostaa yhteiskunnan oudot odotukset naiseutta kohtaan, psykologia, voimaantuminen ja kauniit asiat.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen helsinkiläinen kirjailija, joka on rajattoman kiinnostunut ihmissuhteista ja psykologiasta. Rakastan sanoja ja niiden vääntelyä. Mielestäni ihmiset saavat olla juuri sellaisia kuin he ovat, eikä itseään kannata ottaa liian vakavasti. Huumorilla on parantava vaikutus. Kirjoitan modernia 2020-luvun chick litiä, joka sijoittuu mediamaailmaan. Tyylilajini on hulvaton parodia, jossa on mukana yhteiskuntakriittisyyttä esimerkiksi sukupuolten asemaa kohtaan.

Kirjasarjani ensimmäinen osa Nainen, 35 kertoo naistenlehtitoimittajasta, joka tavoittelee ikuista rakkauden alkuhuumaa ja seilaa median epävakailla sekä julmilla työmarkkinoilla. Minua kiinnostavat epätäydellisyys, tasa-arvo ja ihmiskohtalot. Olen suomen kielen maisteri ja opiskellut luovaa kirjoittamista, kotimaista kirjallisuutta ja sosiaalipsykologiaa. Tein pitkän uran Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä tuottajana älyttömän gonzojournalismin parissa. Olen yhdeltä ammatiltani äidinkielenopettaja.

Mitä teen vierailulla?

Vierailulla puhun mielelläni kirjoittamisesta – opetan proosaa lempeillä tekniikoilla. Omaa hyvinvointia voi parantaa kirjoittamalla, ja siihen ohjaan kaikenlaisia kirjoittajia aloittelijoista ammattilaisiin. Kirjoittamisessa aiheet voivat olla työkaluihin liittyviä (dialogi, kuvaus, rakenne) tai sisältöä käsitteleviä, esimerkiksi humoristisen kohtauksen rakentaminen.

Opetan myös journalismia, esimerkiksi lifestylejutun rakentamista ja haastattelutekniikkaa. Puhun omasta kirjastani, lukemisen puolesta, sukupuolen tasa-arvosta ja mediamaailman tilasta. Ihmissuhteiden päättymätön vaikeus, niin romantiikka kuin ystävyyskin, ovat kirjoissani esiintyviä teemoja. Pohjaan esitykseni oman näkemykseni lisäksi tutkimustietoon. Aiheita voivat olla myös parisuhteiden vuorovaikutusdynamiikka, sinkkuus nykymaailmassa tai mielen ja kehon hyvinvointi.

Koulutettuna pedagogina vedän työpajoja kaikenkokoisille ryhmille ja pidän luentoja. Räätälöin vierailun täysin kohderyhmän toiveisiin.

Tuotanto

Nainen, 35, Otava, 2023