Marja-Leena Lempinen

 Marja-Leena Lempinen

Kosula

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen toiminut kirjailijana pian 40 vuotta. (Aloin kirjoittaa esikoiskirjaani v. 1972) Päätoimisesti kirjoitan lapsille ja nuorille, mutta tuotannossani on myös muutamia aikuistenkirjoja. Työ jatkuu edelleen valtion taiteilijaeläkkeen turvaamana. Asun maaseudulla pienessä sivukylässä luonnon keskellä. Vierailen mielelläni kouluissa ja kirjastoissa puhumassa kirjoista ja kirjoittamisesta. Kirjailijan työ on melko yksinäistä puuhaa,joten tällaiset “työvierailut” ovat vastapainoa hiljaiselle yksin puurtamiselle. On aina mukava tavata lukijoita kasvotusten ja vastailla juuri niihin kysymyksiin, jotka kiinnostavat.

Mitä teen vierailulla?

Vierailut muovautuvat melkein aina kuulijakunnan mukaan. Kerron työstäni ja tekemisistäni yleensä jotain kirjaa esimerkkinä käyttäen, vastailen kysymyksiin ja kerron miten kirjailijaksi tullaan. Kannustan lukemaan ja harrastamaan kirjoittamista. Vierastan paperin makuista "ponottamista", puhun omin sanoin, omien kokemusteni kautta, sillä olen itse tullut kirjailijaksi harrastajakirjoittamisen kautta. Voin vetää koko tapahtuman yksin, mutta ei haittaa vaikka haastattelija on mukana. Kumpikin tapa toimii ja asiasta voidaan sopia aina etukäteen.

Tuotanto

Vuosien varrella kirjoja on kertynyt yli kaksikymmentä, joista yhdeksän on lastenkirjoja, yhdeksän nuortenkirjoja ja loput aikuisille kirjoitettuja kirjoja. Kirjani ovat olleet Topelius-, Savonia- Lasten LukuVarkaus ja Nuortenkirja Finlandia - ehdokkaina.