Marjatta Lehtovirta

 Marjatta Lehtovirta Lataa painokelpoinen kuva

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

”Kirjoittamisen lahja, aitolahtelaisen metsän rauha, vaelluksen pyhän kohtaaminen, Caminon hohtava aura ja syvälle osuneet druidiset sirut ovat tehneet kirjasta mielenkiintoisen ja tasapainoisen kokonaisuuden, joka on jo ulkoasultaankin kaunis. Selkeää tyylilajia sille on kuitenkin vaikea määritellä: se ei ole tietokirja, matkakirja, opas, muistelmateos, eikä essee. Ja kuitenkin se on niitä kaikkia.” Paikallislehti: Teisko-Aitolahti 12.4.2018/ Leena Tulivirta.

Astuin Tielle ensimmäistä kertaa vuonna 2000. Kokemus teki minuun suuren vaikutuksen, ja se sai minut palaamaan askelten virtaan ja perehtymään syvällisesti Tiehen ja sen historiaan. Näin sai alkunsa teos Druidiset sirut – Santiago de Compostela kutsuu.

Vaikka teoksen lähtökohtana ovat omat kokemukset, se laajenee monipuoliseksi yleisesitykseksi caminoista ja niiden kulkijoista. Vahva historiallinen perspektiivi ei estä uskaltautumasta myös subjektiivisille ja henkisille alueille. Aiemmin olen kirjoittanut psykologian oppikirjoja. Olen psykologi, psykologian opettaja ja kirjailija. Olen esiintynyt hyvin erilaisissa yhteyksissä ja erilaisille yleisöille. Nyt olen eläkkeellä ja päätyöni on kirjoittaminen. Seuraava askel on runoteos. Olen ollut Risto Ahdin opissa kuusi vuotta.

Mitä teen vierailulla?

Aiheina voi olla esimerkiksi : Kirjan kirjoittaminen, pyhiinvaellus kokemuksena, pyhiinvaellus & sen historialliset taustat. Mieli ja pyhiinvaellus, kävelyn psyykkiset vaikutukset.
Teemoja voi liittää äidinkieleen, psykologiaan, historiaan, uskontoon.
Metodinen lähtökohta on tiedon ja kokemuksen nivominen toisiinsa.

Tuotanto

Ihminen mielessä – Psykologian perusteet lähihoitajalle (Edita 2012)
Druidiset sirut – Santiago de Compostela kutsuu ( Kunsti Kustannus 2018)