Leena Lehtolainen

 Leena Lehtolainen

© Ville Juurikkala

Degerby

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen lukemisen ilon ja tarinoiden lumon matkasaarnaaja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Julkaisin esikoisteokseni, nuortenkirjan Ja äkkiä onkin toukokuu vuonna 1976. Aikuisiän kirjailijanurani alkoi vuonna 1993 teoksella Ensimmäinen murhani, joka tutustutti suomalaiset rikospoliisi Maria Kallioon. Olen julkaisuut yli 30 teosta, rikosromaanien lisäksi muita romaaneja, novelleja, esseitä ja tietokirjoja, jopa pari sarjakuvaa.

Vierailuilla kerron kuinka kirjat syntyvät, valotan eri työvaiheita ja sitä, miten oudoista tilanteista kirjat saavat joskus alkunsa. Voin myös lukea tekstejäni tai soittaa kirjoihin liittyvää musiikkia (joskus jopa laulan!). Vastaan erittäin mielelläni lukijoiden kysymyksiin, sillä haluan kirjailijavierailun olevan vuorovaikutteinen.

Mitä teen vierailulla?

Oman työni lisäksi voin puhua kirjoittamisesta tai lukemisen merkityksestä.
Voin puhua oman tuotantoni lisäksi myös tarvittaessa rikoskirjallisuudesta yleensä. Voin myös kertoa yhteistyöstä kääntäjieni kanssa. Voin puhua sekä haastattelijan kanssa että ilman, ja esiinnyn suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi.

Tuotanto

www.tammi.fi/kirjailijat/Lehtolainen

MM.:
12-osaisen Maria Kallio-rikosromaanisarja, 4 muuta romaania, kaksi novellikokoelmaa sekä henkivartija Hilja Ilveskerosta kertova trilogia.
Nuoruudensynteihin kuuluu myös kaksi nuortenkirjaa.
Teoksieni käännösoikeuksia on myyty yli 20 kielelle, muun muassa englanniksi, ranskaksi, saksaksi, espanjaksi ja kiinaksi, ja niistä on tehty erilaisia dramatisointeja tv:hen, radioon ja teatteriin.