Harri Lapinoja

 Harri Lapinoja Lataa painokelpoinen kuva

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Magian, Noituuden, Okkultismin ja Myyttien tutkija, FM ja tietokirjailija Harri Lapinoja. Minulla on yli 15 vuoden kokemus ja yli 10 vuoden koulutus aiheisiin ja esiintymiskokemusta valtakunnallisesta TV:stä ja radiosta. Tänä vuona tulen asiantuntijana puhumaan mm. Ylellä tutkimistani aiheista.

Tietokirjani Magian Mestarit ja heidän loitsunsa (Salakirjat, 2018) on juuri ilmestynyt ja siinä esittelen kymmenen merkittävän maagikon ja salatieteilijän elämäntarinat. Ensimmäinen teokseni oli ruokateollisuutta kritisoiva ja ruokamaailmaa kuvaava Ruokapyramidihuijaus (Atena, 2014).

Olen opiskellut Luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa (aineopinnot) ja pääaineeni oli kulttuurihistoria ja pitkät sivuaineet Latinalainen filologia, Yleinen historia ja Yleinen kirjallisuustiede. Perehdyin mm. myyttien, legendojen ja taruolentojen enkelit/demonit/henget/aaveet historiaan. Lisäksi olen opiskellut jungilaista analyyttistä psykologiaa New Yorkin C. G. Jung Center:issä, kun asuin Upstate NY:ssä vuonna 2016-2017 kirjoittamassa Magian mestareita ja tutkimassa taikuutta ja sen nykymuotoja.

Luennoissani ja työpajoissani teemoja olisivat käytännön taikuus, manifestoiminen, maaginen visualisointi, magian muodot, korkeimman potentiaalin löytäminen, magian historia ja sen eri tavat, Abramelinin salainen magia, Tohtori Deen eenokilainen taikuus, kuuluisten maagikoiden elämä, noituus, nykynoituus, kansantaikuus, kansanuskot, uuspakanuus, okkultismi ja länsimaisen esoterian historia sekä laajasti muut esoteeriset aiheet. Lisäksi luennoin ruoan vaikutuksesta hyvinvointiin ja terveyteen, ruokateollisuuden historiasta ja sen nykymenetelmistä sekä markkinointikikoista, joita käytetään uusien/vanhojen tuotteiden myymiseen ja lobbaamiseen.

Lähestymistapani luentoihin ja työpajoihin on viihdyttävä, mukaansatempaava ja humoristinen. Kerron mielenkiintoisista aiheista energisesti ja niin että kaikki ymmärtävät ja saavat asioista irti mahdollisimman paljon.

Olen esiintynyt Ylen Aamu TV-ssä, MTV3:sellä, Radio Rockissa ja Perttu Häkkisen Yle Puheen radio-ohjelmassa ja uusia TV/radio esiintymisiä on tulossa lisää tänä vuonna.

Mitä teen vierailulla?

Puhun kirjani Magian mestarit aiheista ja henkilöistä sekä heidän elämästään, kokemuksistaan ja magiastaan:

"Myyttien ja magian tutkija FM Harri Lapinoja herättää kirjassaan eloon kymmenen merkittävää maagikkoa ja salatieteilijää. Heihin kuuluvat mm. Kreivi Cagliostro, Madame Blavatsky, Tohtori Dee, Dion Fortune, C. G. Jung, Aleister Crowley, Anton LaVey ja Jeesus Nasaretilainen. Heidän elämäntarinoihinsa sisältyvien ilmiöiden ja olentojen kirjoon kuuluvat musta ja valkoinen magia, alkemia, nekromantia, spiritismi, salaiset mestarit, sisäulottuvuuksien elementaalit, aaveet, räyhähenget, demonit, psyykkiset vampyyrit, salaseurat, okkulttiset poliisit ja astraaliseksiin neitoja vietelleet kultistit."

Luentoni aihepiirit voi valita toiveiden mukaisesti ja käsittelen monia magiaan, psykologiaan ja okkultismiin liittyviä kokonaisuuksia. Valmiita luentoja / työpajoja ovat:

LUENNOT/TYÖPAJAT

1. PSYYKKINEN VAMPIRISMI JA ENERGIA VAMPYYRIT, niiden tunnistaminen ja torjuminen (sisältää omia vaikuttavia kokemuksia ja käytännön esimerkkejä todellisista tilanteista) (luento)

2. ABRAMELIN MAAGIKON SALAINEN magia: taikajärjestelmä, sen opettelu ja loitsutyöpaja (työpaja)

3. TOHTORI DEEN ENKELTEN KIELI ja EENOKILAINEN MAGIA (luento)

4. MADAME BLAVATSKYN TEOSOFIA JA MAAILMAKÄSITYS - MEDIUMISMIN JA ADEPTIUDEN EROT (luento)

5. HORUKSEN AIKAKAUSI - ALEISTER CROWLEY, AIWASS JA UUSI AION (luento)

6. SUOJAMAGIA, KRISTALLIT, SUITSUKKEET, ÖLJYT ja MAAGISET APUVÄLINEET (luento/työpaja)

7. DION FORTUNEN ELÄMÄ - OKKULTTINEN POLIISIUS, MORAALIN VAALIMEN JA MUSTAN MAGIAN HARJOITTAJIEN TUNNISTAMINEN JA TUHOAMINEN (luento)

8. ANTON LAVEYN ALHAINEN MAGIA, MAGIA KAPITALISMIN JA MEDIAN PALVELUKSESSA NYKYAIKANA - alhaisen magian (lesser magic) ansojen ja psykologisen manipulaation kartoitus (luento)

9. LEMMENTAIKUUS, KIROUKSET, MANAUKSET, MUSTAN ja VALKOISEN MAGIAN EROT (luento)

10. CARL JUNG - HÄNEN SALATIETEELLISET TUTKIMUKSENSA JA PSYKOLOGIA OKKULTISMISSA (luento)

11. ARKKITYYPIT, ANIMA/ANIMUS, VARJO, KOLLEKTIIVINEN ALITAJUNTA JA SEN ENTITEETIT (luento)

12. MAAGIKON POLKU JA KÄYTÄNNÖN TAIKUUS - MITEN MUOKATA TODELLISUUTTA TAHDOLLAAN (luento)

13. HENGET, AAVEET, TUONPUOLEINEN, UNIHALVAUKSET, ASTRAALIMATKAT ja VALORUUMIS (luento)

14. MAHTAVA KREIVI CAGLIOSTRO - HUIJARISTA MAGIAN MESTARIKSI: tarina huijauksista, henkisestä kasvusta ja seikkailuista, joihin sotkettiin myös Casanova ja itse Marie Antoinette. (luento)

15. JUUDEAN JUMALALLINEN ARKKIMAAGI JEESUS NASARETILAINEN - MAAGIKKORABBIN ELÄMÄ JA TEOT - mies, joka nousi mahtavilla loitsuillaan kuuluisuuteen (hänen kolme kummisetäänsä olivat maageja idästä) (luento)

16: HIGH MAGICK - MAAGISET ASTEET, SALASEURAT JA PYHÄN SUOJELUSENKELIN HANKKIMINEN (3 osainen luento/kurssi)

Myös muut toiveet ja ehdotukset otan ilolla vastaan ja räätälöin luentoja/työpajoja/kursseja toivomusten mukaan!

Tuotanto

Magian mestarit ja heidän loitsunsa (Salakirjat, 2018)
Ruokapyramidihuijaus (Atena, 2014)