Tiina Laitila Kälvemark

 Tiina Laitila Kälvemark Lataa painokelpoinen kuva

© Mathias Laitila Kälvemark

SE-Stockholm, Sverige

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen vakituisesti Tukholmassa asuva ruotsinsuomalainen kirjailija ja toimittaja. Olen kirjoittanut kolme teosta, Kadonnut ranta (WSOY: 2012), Karkulahti (WSOY: 2015) ja Seitsemäs kevät (WSOY: 2017). Kaikki ovat saaneet hyvät arvostelut suomalaisessa mediassa, mm Helsingin Sanomissa. Kadonnut ranta oli mm Runeberg-palkintoehdokas, ja Karkulahti mm ehdolla Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Harrastan ratsastusta ja juoksemista. Minulla on kaksi lasta ja perheeni on kaksikielinen (suomi, ruotsi). Vaikka asun Tukholmassa, käyn melko usein Suomessa

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni kirjoistani ja kirjoittamisesta, kirjailijan ja toimittajan työstä, taustatyön tekemisestä, inspiraatiosta ja sen etsinnästä.

Aiheita, jotka toistuvat kirjoissani, ja joista minulla on paljon kerrottavaa, ovat identiteetti, lähteminen. maahanmuutto, ulkopuolisuus, kaksi- ja monikielisyys, monikulttuurisuus, kommunikaatio ja sen vaikeus. Olen itse asunut eri maissa, ja Tukholmassa kotini sijaitsee asuma-alueella, jonka asukkaista suurin osa on maahanmuuttajia.

Yksi uusimman teokseni (Seitsemäs kevät, 2017) keskeisiä teemoja on ilmastonmuutos. Ahneus ja kulutushysteria ovat myös aiheita, joista puhun mielelläni.

Olen työskennellyt pitkään radiotoimittajana ja olen tottunut puhumaan/esiintymään. Puhun sujuvasti myös ruotsia ja englantia.

Tuotanto

Seitsemäs kevät, romaani, WSOY 2017
Karkulahti, romaani, WSOY 2015
Kadonnut ranta, novellikokoelma, WSOY 2012