Johanna Laitila

 Johanna Laitila Lataa painokelpoinen kuva

© Marek Sabogal / Gummerus

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Taustani on kirjallisuuden- ja elokuvantutkimuksen maailmassa. Esikoisromaanini Lilium regale (Gummerus 2019) kertoo kielestä, valtasuhteista ja tarinoista, jotka virtaavat hiljaa historian pinnan alla. Aiemmin olen opettanut kirjallisuutta, englantia ja elokuvaa, pitänyt luentoja ja ohjannut pienryhmiä.

Mitä teen vierailulla?

Haastattelujen lisäksi luen ja puhun omasta tuotannosta sekä pidän luentoja tai työpajoja erilaisista kirjallisuusaiheista, proosasta tai runoudesta. Näkökulmana voi olla niin kirjoittaminen kuin kirjallisuusanalyysikin. Voin kertoa myös tutkimuksestani elokuvan ja identiteettien parissa. Aiempaan opetustyöhöni on kuulunut akateemisen kirjoittamisen ohjausta, ja pidän mielelläni myös luovan kirjoittamisen työpajoja ja puhun kirjoittamisesta prosessina sekä kirjoittamisen eri vaiheista ja haasteista.

Tuotanto

Synty, Otava 2020
Lilium regale, Gummerus 2019

Lisäksi akateemisia tekstejä, konferenssiesitelmiä ja St Andrewsin yliopistossa tehtyyn väitöstutkimukseen perustuva kirja, Melodrama, Self, and Nation in Post-War British Popular Film, Routledge 2018