Samuli Laiho

 Samuli Laiho Lataa painokelpoinen kuva

© Toni Härkönen / Like

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Helsingissä asuva pitkän linjan lauluntekijä, muusikko ja tuottaja. Olen toiminut kitaristina mm. legendaarisessa Hearthill-yhtyeessä, sekä Ismo Alanko Säätiössä. Olen julkaissut kaksi sooloalbumia ja säveltänyt ja sanoittanut kymmeniä kappaleita niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin artisteille. Valmistuin teatteritaiteen maisteriksi 1996, ja työskennellyt sen jälkeen maamme päänäyttämöillä säveltäjänä sekä muusikkona. Tammikuussa 2018 ilmestyi esikoisromaanini Topliner.
Olen aiemmin käynyt puhumassa laulunkirjoittamisesta ja luovuudesta Konserttikeskuksen välittämänä kouluissa, ammattioppilaitoksissa jne. Olisi upeaa saada puhua nyt kirjoitusprosesista, sekä siitä miten olen saanut uuden suunnan tekemiselleni. Millaisia haasteita esikoiskirjailija joutuu kohtaamaan? Miten säilyttää usko omaan tekemiseen?
Miten proosan kirjoitusprosessi eroaa sävellystyöstä?
Linkistä Like löytyy esikoiseni esittelyteksti. Jos kirjan tematiikka ja maailma puhuttelee, ota yhteyttä. Pohditaan löytäisimmekö sopivan kulman tilaisuuteenne.

Mitä teen vierailulla?

Olisi upeaa puhua ihmisille motivaatiosta. Kuinka löytää uusi kulma tekemisiinsä vielä miltei viisikymppisenä. Olen nyt 48-vuotias, pitkän uran musiikin parissa tehnyt mies joka julkaisi esikoisromaaninsa helmikuussa 2018.
Miten löytää aikaa kirjoittamiselle, miten sytyttää tarvittava kipinä? Kuinka löytää kustantaja tai tarvittava aika romaanin kirjoittamiseen. Voin tarvittaessa myös värittää tarinoitani lauluilla matkan varrelta.
Olen myös työskennellyt maallikoiden kanssa innostaen heitä luomaan lauluja tyhjästä. Ehkä myös siitä voisi ammentaa vierailun yhteydessä jotain kiinnostavaa.

Tuotanto

Topliner (Like Kustannus 2018 )