Katja Lahti

 Katja Lahti Lataa painokelpoinen kuva

© Anna Autio

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Toimin modernin työelämän mannekiinina, elätän itseni konsulttina, kirjailijana, puhujana ja bloggaajana. Olen kirjoittanut kaksi vanhemmuusaiheista tietokirjaa (Vuoden mutsi 1 & 2), kaksi omakustannelastenkirjaa ja romaanin. Paasaan sujuvasti aiheesta kuin aiheesta, erityisesti mikäli siihen saa liitettyä vanhemmuus-, ympäristö- tai tasa-arvotwistin. Jaan mielelläni neuvojani myös digitaalisen ulottuvuuden hyödyntämisestä viestinnässä, markkinoinnissa ja uusien yleisöiden löytämisessä.

Otin kirjoittajan urani ensiaskeleita jo 8-vuotiaana. Päätoimitin Mailman Eläimet [sic] -julkaisua, jota painettiin erään vakuutusyhtiön kopiokoneessa ja jaettiin naapurustoon kahden markan vapaaehtoisen suorituksen toivossa. Seuraava printti-innostus iski yliopistolla, jossa ryhdyin ainejärjestön lehden päätoimittajaksi. Sitten alkoi työelämä ja pitkään kirjoittaminen liittyi lähinnä projektisuunnitelmiin, kunnes tutustuin äitiyden myötä blogimaailmaan. Työkavereilta lahjaksi saatu Project mama -blogi pisti näppäimistön napsumaan ja siitä tuli muutamassa vuodessa yksi Suomen suosituimpia perheblogeja. Blogista tuli äitiystunnelmieni tuuletuskanava ja vertaistukialusta samoista ajatuksista kiinnostuneille suomalaisäideille. Blogin kautta sain myös kimmokkeen kirjoittaa ensimmäisen tietokirjani, suositun Vuoden mutsin sekä sen jatko-osan.

Kirjoittaminen jäi elämään kiinteäksi osaksi. Lasten myötä elämääni tulivat lastenkirjat ja kiinnostuin fiktiosta: perheemme ruokapöytäapureina toimineet mörököllit pääsivät kansien väliin joulukuussa 2012 omakustanteena. Keväällä 2017 ystävän kanssa perustettu Pieni novelliblogi on tarjonnut kirjoittamiseen loistavaa treeniä. Samoihin aikoihin syntyi ajatus pitkän romaanin kirjoittamisesta. Ja kun eräs joulu tarjosi siihen loistavan lähtökohdan, pääsin alkuun.

Pitkän tarinan kirjoittamisessa jännin oli havainto tarinankerronnan ja itse tarinan välinen suhde, miten niistä vääjäämättä tulee enemmän kuin osiensa summa. Toinen yllätys koski sitä, miten tunteikas projekti romaanin kirjoittaminen on.

Mitä teen vierailulla?

Voin pitää presentaatiota (esim. vanhemmuus ja työelämä, feminismi ja tasa-arvo, raha ja yhteiskuntaluokat) vetää työpajoja ja koulutuksia digitaalisen sisällön ja viestinnän teemojen alta sekä fasilitoida tai juontaa keskustelua.

Tuotanto

Vuoden mutsi 1 (Avain 2012)
Vuoden mutsi 2 (Otava 2014)
Pieni Novelliblogi (2017)
Pikkis, rohkea pikku mörökölli (Omakustanne 2017)
Pikkiksen tähänastisen elämän suurin seikkailu (Omakustanne 2018)
Lasitehdas (S&S 2018)