Erkki Lahti

 Erkki Lahti Lataa painokelpoinen kuva

© Myllylahti

Kuopio

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen eräkirjailija. Kirjoitan lähinnä novelleja, mutta sen lisäksi myös yhdistelen proosaa ja asiatekstiä. Jälkimmäinen johtuu tutkijan taustastani. Kirjoitan myös maakuntalehteen alaani liittyviä kolumneja. Teksteissäni luonto ja sen kuvaus on vahvasti mukana kummuten biologin omakohtaisista kokemuksista.

Mitä teen vierailulla?

Puhun tuotantoni lisäksi mielelläni erityisesti siitä, mistä saan aiheet teksteihini ja miksi ne ovat itselleni tärkeitä. Olen puhunut myös siitä miksi kirjoitan, tavastani kirjoittaa ja mitä haluan sanoa lukijoilleni. Muuttumiseni kirjoittajana - aiheitten valinnan suhteen - pitkän uran aikana on samoin ollut esillä. Yleisemminkin olen puhunut sen genren kirjallisuudesta, johon oma tuotantoni lukeutuu. Työtapanani on ollut lähinnä kerronta, jota kai voi esitelmäksi tai luennoksikin kutsua. Olen ollut myös kirjailijatapahtumassa haastateltavana.

Tuotanto

Tuotantoni käsittää tällä hetkellä yhdeksän teosta. Itselleni tärkein on ensimmäinen novellikokoelma Sadeaamun apajat (Otava 1982). Viimeisin Muikun viemänä (Myllylahti 2015) yhdistelee proosaa, asiaa ja henkilöhistoriaa ollen siten tavanomaisesta poikkeavana tärkeä.