Seppo
Laakso

 Seppo Laakso Lataa painokelpoinen kuva

© Eveliina Laakso

Lavia

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Elämän kasvuhaasteet ja peruskysymykset ovat inspiroineet minua tietokirjailijaksi: kun elämä satuttaa, uuvuttaa tai sairastuttaa, se pakottaa selvittämään, miten selviän ja pääsen silloin eteen päin. Kirjoittamisesta innostuin vasta aikuisena, ensin toimittajana, mikä kokemus avasi tien kirjailijaksi. Psykoterapeutin vastaanotollani olen kohdannut lukuisan joukon ihmisiä, jotka ovat kipuilleet erilaisissa kriiseisssä. Kymmenkunta julkaistua kirjaani käsittelevät teemoja, joita lähes tulkoon jokainen meistä kohtaa jossain vaiheessa elämäänsä: miten selvitä erilaisista elämän kriiseistä tai kuoleman aiheuttamasta surusta; miten rakentaa perheen ja parisuhteen hyvinvointia tai miten jatkaa elämää sen jälkeen kun yritti itse päättää sen, mutta niin ei käynytkään. Lisäksi tutustuminen yli 30 v. sitten hiljaisuuden retriittiin teki minusta hiljaisuuden ”viljelijän”: olen ohjannut eri pituisia hiljaisuuden retriittejä siitä asti ja toiminut vuodesta 2009 lähtien retriittikodin isäntänä.

Mitä teen vierailulla?

Elämän kriisit ja niistä selviytyminen, perheen ja parisuhteen hyvinvointi, kuoleman aiheuttama suru ja siitä toipuminen, miesten henkinen hyvinvointi ovat erityisalueitani - unohtamatta hiljaisuuden voimaannuttavaa vaikutusta. Tarjoan luentoja, tosi tarinoita elävästä elämästä ja miten voi selvitä mahdottomilta tuntuvista tilanteista, sekä hiljaisuuden maistiaisia aiheesta luennoimisen yhteydessä.

Tuotanto

1. Över gränser Diakonalt arbete i nordiska kyrkor, Verbum 1999. Pohjoismaista diakoniaa käsittelevän kirjan Suomen osuuden toimittaja.
2. Edellä mainitun kirjan suomenkielinen laitos Rajojen yli, Diakoniatyötä pohjoismaissa ilmestyi Kirkkohallituksen julkaisuna 2001.
3. Kriisi ei kysy lupaa, SLEY-Kirjat 2000
4. Perhe jonka sain, SLEY-Kirjat 2001
5. Kohti itseäni suurempaa – kokemuksia hiljaisuuden retriiteistä. Katharos Oy 2006.
6. Kitara soi niin hiljaa – miehet puhuvat surustaan. Katharos Oy 2007
7. Rukouksia hiljaisuudessa. Kustannus Oy Arkki 2007
8. Viilaajalintu soittaa – tarinoita miesten elämästä. Pilot-kustannus Oy 2008
9. Sittenkin elämä voittaa – itsetuhosta toipumisen tielle. Katharos Oy 2010
10. Miesten koulussa – kolmen sukupolven kokemuksia. Katharos Oy 2011
11. On surun aika. Tueksi läheisen kuoleman kohdatessa. Katharos Oy 2014